iOS 9.3 a fost lansat oficial și a devenit disponibil odată cu prezentarea iPhone SE. Totuși, noua versiune a sistemului de operare a venit cu probleme serioase, care le-au dat bătăi de cap serioase utilizatorilor cu dispozitive mai vechi. 

Joi scriam că ar fi mai bine să nu instalați iOS 9,3 în cazul în care aveți un iPad sau un iPhone de generație mai veche.

Apple are obiceiul să ofere actualizări ”la zi” chiar și dispozitivelor destul de vechi, fiind unul dintre motivele pentru care cumpărătorii migrează spre produsele companiei.

De cele mai mai multe ori, după cum au observat majoritatea posesorilor de iPhone și iPad, în momentul în care un update sosește de un smartphone sau o tabletă veche, mai bine îl evitați pentru că acel aparat se va mișca mai prost. Nimeni nu se aștepta însă să nu mai funcționeze deloc și chiar de asta au avut parte mai mulți posesori de iPad 2 și iPad 3.

Mai exact, cei care își introduceau greșit parola de Apple ID sau uitau contul, nu își mai puteau activa dispozitivele. Apple a recunoscut că această problemă ar putea afecta orice dispozitiv de la iPhone 5S și iPad Air în jos. Drept urmare, compania a retras update-ul și a promis că va lansa o versiune care nu le va cere utilizatorilor să-și introducă datele pentru activare.

Update-ul a venit și poate fi descărcat acum. Cei care au fost afectați de eroare și care au dispozitive ”brick-uite” trebuie să-și conecteze iPad-ul sau iPhone-ul la un computer și să facă update prin intermediul iTunes. Actualizarea care rezolvă problema are numele de cod 13E236, iar cei care nu au apucat să treacă la iOS 9.3, pot să o facă acum fără grijă.