Un Apple Watch a prevenit un infarct și a salvat o viață

Un Apple Watch a prevenit un infarct și a salvat o viață

Motivele pentru care ați fi tentați să investiți bani într-un Apple Watch sunt foarte multe, iar lista poate include fără probleme abilitățile acestuia de a vă urmări parametrii efortului și ritmul cardac.

Un Apple Watch este încărcat de un amalgam de senzori cu diverse abilități, mai mult sau mai puțin utile. Din respectiva listă face parte și un senzor cardiac ce pare a fi unul dinte cei mai preciși folosiți în industria gadgeturilor purtabile. Acesta a mai ajuns în trecut subiect de știri pentru că a salvat viața unui om, dar în acest caz particular aflăm mai multe detalii despre fluxul de evenimente ce s-ar fi putut încheia într-un deces.

Conform publicației The Sun, un Apple Watch s-ar putea să fie reposanbil de salvarea vieții unui individ de 62 de ani. Dennis Anselmo lucra în grădină la construcția unui gard când a început să aibă o senzație ciudată în întregul corp.

Aruncând o privire la ceas, a observat că ritmul cardiac era de 210 bătăi pe minut, în contextul în care, în mod obișnuit, nu depășea 50 bpm. Imediat a fost chemată salvarea și conform reprezentantului spitalului, un salt de o asemenea amploare în ritm cardiac funcționează ca un preludiu pentru un posibil infarct.

Din fericire, pentru că Dannis Anselmo a ajuns într-un timp relativ scurt la spital, arterele sale au fost deblocate, iar pacientul a fost salvat. Momentul de inspirație a fost evitarea punerii în pat. ,,Mi-au spus că dacă m-aș fi dus acasă și m-aș fi așezat în pat, cum fac majoritatea oamenilor, aș fi putut să am altul, mult mai serios, în miezul nopții. Atacurile de cord secundare sunt cele care ucid, aceasta este o problemă comună.

Este puțin probabil ca Apple să promeveze noul său smartwatch ca pe o unealtă menită să prevină infarcturile, dar este bine de știut că aceasta este o funcție prezentă în aparat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: