Ceasuri Apple Watch oferite la reducere pentru exerciții fizice

Ceasuri Apple Watch oferite la reducere pentru exerciții fizice

Cum problema obezității este una destul de serioasă în America, unele firme din State au decis să-și motiveze angajații să slăbească, oferindu-le ceasuri Apple Watch la reducere.

Prin intermediul companiei de asigurări de sănătate Vitality Group, un număr de companii americane au decis să le ofere angajaților ceasuri Apple Watch doar pentru suma de 25 de dolari. Conform Wall Street Journal, această nouă inițiativă face parte din linia reformelor din domeniul sanitar începute de Barack Obama prin intermediul legii Protection and Affordable Care Act (PPACA), cunoscută de public cu numele de ”Obamacare”.

Primele companii care deja au implementat acest program sunt Amgen Inc., de la grupul medical DaVita HealthCare Partners Inc. și de la Lockton Cos. Totuși, obligația angajaților va fi să facă excerciții fizice în fiecare zi, care vor fi contorizate de ceasul inteligent și comunicate către serverele companiilor. Refuzul de a face asta va duce la penalizări, care implică plata lunară a 13,50 de dolari timp de doi ani, ducând la o sumă finală de 324 de dolari, un total apropiat de prețul întreg al unui Apple Watch de 349 de dolari.

Această înțelegere dintre Apple și diferite companii, împreună cu susținerea politica a lui Barack Obama, are potențialul de a lansa din nou vânzările produselor gigantului din Cupertino într-o perioadă în care acestea stagnează. Deși, momentan, acest program este valabil doar în SUA, nu este exclus ca această inițiativă să vină și în Europa, mai ales dacă dă rezultate promițătoare peste ocean.