Un altfel de „activism”: acest grup trimite poze nud celor care nu votează cu Donald Trump

Un altfel de

Nebănuite sunt căile activismului. De data aceasta, un grup internaut îi recompensează pe cei care votează împotriva lui Donald Trump într-un mod inedit: trimițându-le poze nud.

În noiembrie, americanii își vor vota viitorul președinte. Republicanul Donald Trump și democrata Hillary Clinton, acum oficial nominalizați de partidele de care aparțin, se află într-o luptă politică, care se amplifică zilnic. Chiar dacă mulți americani nu au neapărat încredere în niciuna dintre cele două opțiuni, în cazul lui Hillary din pricina unor elemente obscure din trecut și în cazul lui Trump din pricina discursurilor și comentariilor rasiste și sexiste, se pare că anti-fanii Trump sunt ceva mai înverșunați.

Urmând pașii campaniei „Sluts Against Harper”, în cadrul căreia câteva canadience au decis să recompenseze cu o o poză nud fiecare cetățean care poate demonstra că a fost la vot, acest „spin-off” american dă nuduri oricui votează împotriva candidatului republican. Condiția e, desigur, să poată demonstra asta cu o poză. Fondatoarea grupului și-a însușit pseudonimul Jessica Rabbit și crede că ideea ei se va dovedi o modalitate eficientă de a încuraja tinerii să preia frâiele deciziei.

Campania se numește „Tramps against Trump”, iar într-un interviu acordat Dazed Digital, Jessica Rabbit a explicat că totul a plecat de la conștientizarea faptului că Trump nu e doar o glumă, ci o amenințare serioasă. O bună parte dintre membrele grupului lucrează ca prostituate, dar una dintre temerile lor e faptul că viziunea depreciativă despre femei va afecta climatul comunității.

Nu știm cât va funcționa campania lor și nici nu suntem fani ai acestui tip de activism, vremurile disperate cer măsuri disperate. Dacă vrei să obții mai multe informații despre inițiativa „Tramps against Trump”, le găsești pe site-ul oficial.

Citește și: