09 apr. 2016 | 11:49

Ultima redută – Microsoft Edge renunță la Adobe Flash

ACTUALITATE
Ultima redută - Microsoft Edge renunță la Adobe Flash

Microsoft Edge este cel mai recent browser care începe să blocheze implicit o mare parte din conținutul Adobe Flash de pe site-url.

În cazul în care mai aveți Adobe Flash activ, indiferent de browser-ul folosit, este aproape imposibil ca o pagină web cu bannere animate, reclame sau chiar și clipuri video să nu vă fi făcut probleme recent. Redarea conținutului web în Flash este problematică din multe puncte de vedere, începând cu resursele hardware consumate inutil și până la vulnerabilitățile de securitate foarte grave care vă pun în pericol securitatea datelor pe care le aveți pe PC.

Moartea Adobe Flash a fost anunțată de mulți ani de către Steve Jobs într-o scrisoare deschisă, dar abia acum vedem câ tot mai multe companii refuză să mai susțină respectiva platformă de dezvoltare și, implicit, redarea conținutului generat cu ea. Cel mai recent gigant tehnologic adăugat listei anti-Flash este Microsoft.

Printr-un update ce va fi lansat în această vară, intitulat Windows 10 Anniversary, Microsoft Edge, fără nici un fel de intervenție din partea utilizatorilor, va bloca cea mai mare parte a conținutului Adobe Flash din site-uri. Excepție vor face clipurile video în acest format, pe care probabil veți încerca oricum să le vedeți intenționat și jocurile în Flash ce continuă să încânte un număr semnificativ de internauți, mai ales pe Facebook. Membri programului Windows Insider Preview, după cum am detaliat acum câteva zile, experimentează deja noul Microsoft Edge cu funcția descrisă mai sus.

Într-o postare pe blogul companiei, dedicată acestei modificări din Microsoft Edge, John Hazen de la Microsoft afirmă că gestul minor de a bloca cea mai mare parte a conținutul Flash din paginile web va avea beneficii semnificative. Utilizatorii vor observa că Edge este semnificativ mai sprinten, iar deoarece consumul energetic va fi mai mic, sunt șanse mari să vă treziți cu o autonomie sporită la laptop.

Dacă sunteți fani Microsoft Edge și vreți și voi să experimentați această funcție, fie așteptați până în vară, fie vă instalați Windows 10 build 14316 – beta.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele