În sfârșit, Microsoft Edge suportă extensii, iar primele sunt utile

În sfârșit, Microsoft Edge suportă extensii, iar primele sunt utile

După o lungă perioadă în care nu a avut parte de o funcție foarte importantă, Microsoft Edge a câștigat suportul pentru extensii.

În cadrul conferinței Microsoft Build desfășurată în aceste zile la San Francisco, au fost anunțate foarte multe schimbări importante în portofoliul hardware și software al companiei. Printre multe anunțuri legate de inteligență artificială, viitorul Cortana și Xbox One, a fost introdusă oficială și o funcție multe așteptată în browserul Microsoft Edge.

Utilizatorii de Chrome sau Firefox se împarte în trei categorii, cei care nu au folosit niciodată extensii în browser, cei care au doar două sau trei și cei care au folosit o varietate foarte mare de astfel de utilitare și nu plănuiesc să migreze vreodată către o alternativă până când aceleași extensii nu vor fi disponibile și acolo. Acestora din urmă le este dedicată iminenta versiune de Microsoft Edge ce va introduce suportul pentru un număr semnificativ de extensii, deși nu știm sigur când vor apărea următoarele și cum este posibil ca fiecare dintre noi să-și creeze propriile astfel de unelte.

În principiu, la această oră, a devenit doar o chestiune de timp, până când în Microsoft Edge va fi integrat un magazin virtual complet pentru extensii. Până atunci însă, lista add-on-urilor disponibile include soluții de la Pinterest, Amazon, Evernote, LastPass, Reddit, Adblock și Adblock Plus.

Pentru câteva ore, au început să apară online materiale care făceau referință la un ad-blocker integrat nativ în Microsoft Edge. Ulterior, a ieșit la iveală faptul că, suportul pentru o astfel de funcție va fi introdus în același mod în care a fost disponibil și utilizatorilor de Chrome sau Firefox, prin extensii. În altă ordine de idei, va mai trece cel puțin un an până când Edge va deveni un concurent serios pentru browser-ele mai consacrate din piață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: