Vivaldi este cel mai rapid browser pe care nu l-ai încercat

Vivaldi este cel mai rapid browser pe care nu l-ai încercat

Creat de fostul CEO al Opera, Vivaldi este un browser rapid pentru cei care sunt în căutarea unei alternative interesante la Chrome sau Firefox.

Rareori se întâmplă să apară un nou browser de internet care să merite încercat și unul care să poată fi adoptat cu ușurință. Vivaldi, în schimb, bifează toate secțiunile pentru a fi clasificat ca fiind o alternativă mai mult decât decentă pentru orice browser pe care îl folosiți la ora actuală.

În urmă cu câțiva ani, înainte să încerce să atragă un public cât mai numeros, Opera avea un număr semnificativ de utilizatori mai tehnici care știau că au nevoie de o experiență de navigare online cât mai simplă, fără prea multe artificii, dar care să nu implice vreun compromis din partea utilizatorului. Jon von Tetzchner, fostul CEO Opera a pornit de la aceeași premisă anul trecut cu un nou proiect de browser, iar acum, respectiva creație este la versiunea 1.0, gata să fie experimentată de orice internaut.

Intitulat Vivaldi, noul browser este disponibil pentru downloag gratuit de pe www.vivaldi.com. Din start, poate fi instalat de posesori de Linux, Mac OS X sau Windows cu exact același volum de funcționalitate. Pentru ca echipa din spatele său să fie sigură că-l adoptați cu ușurință, a creat Vivaldi pe platforma Chromium. Ca urmare, folosind un punct de start similar cu Chrome, noul browser suportă același set de extensii precum popularul browser al gigantului din Mountain View. Marele beneficiu al Vivaldi nu stă însă în compatibilitatea cu mici progrămele pe care le folosiți deja, ci constă într-o viteză sporită la afișarea paginilor, indiferent de calitatea conexiunii voastre la internet. Puteți personaliza la extrem interfața sa încă de la prima pornire, dar tot din acel moment, aveți acces la un Speed Dial pentru favorite, la taburi cu preview asociat sau afișate în stive, suport pentru gesturi de mouse, adnotări pe pagini web sau salvarea rapidă a unor sesiuni de browsing. Apropo, face o treabă foarte bună din a vă importa bookmark-urile din orice browser, deci ați mai scăpat de un stres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: