Twitter se reinventează în platformă de chat cu funcții din WhatsApp

Twitter se reinventează în platformă de chat cu funcții din WhatsApp

Deja de câțiva ani, Twitter are probleme importante atât de monetizare a platformei, cât și de adaptare la cerințele pieței. Rămâne să vedem dacă noua schimbare radicală va ajuta.

Deși cea mai parte a activității desfășurate pe Twitter de către utilizatorii rețelei sociale implică postarea de mesaje publice cu o limită de 140 de caractere, din totdeauna a existat și un sistem de trimitere a unor mesaje private sau directe – DM. În speranța că va fi percepută și ca o soluție de chat, precum Facebook Messenger sau WhatsApp, rețeaua socială a reinventat complet respectiva componentă în urmă cu câteva zile.

Dintr-o componentă foarte simplu de înțeles și de utilizat, mesajele directe de pe Twitter se apropie acum ca funcționalitate și interfață mai mult de WhatsApp. Trecând peste faptul că în continuare trebuie să folosiți aplicația originală Twitter și nu instalați un program dedicat, precum Messenger, secțiunea DM din aplicație poate fi comparată de la egal la egal cu orice soluție de chat existentă.

Caracterizată în mod oficial ca fiind mai dinamică, secțiunea Direct Messages include acum posibilitatea trimiterii de confirmare la citire și vă permite să vedeți în timp real dacă interlocutorul vă tastează un mesaj. Trimiterea unui link web, la fel ca pe Messenger și alte aplicații similare, este însoțită de un preview al conținutului online de la capătul linkului. Având în vedere cât de bine sunt finisate aceste particularități, este foarte probabil să se fi aflat în stadiu de proiect de foarte mult timp.

Pe de o parte, ideea este una destul de interesantă și vine cu beneficii pentru cei care oricum foloseau semnificativ conceptul de DM. Utilizatori noi nu cred că va atrage în curtea Twitter noul sistem, având în vedere numărul foarte al alternativelor. Mai mult decât atât, cei care-și făcuseră un obicei din răspunderea la mesaje după câteva zile, s-ar putea să perceapă confirmarea la citire ca o sursă suplimentară de stres. În plus, în conversațiile de grup, confirmările vor fi defalcate pe persoane.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo