O glumă despre ISIS l-a costat scump pe PewDiePie, vedeta YouTube

PewDiePie continuă să fie cea mai populară vedetă YouTube din lume, dar o glumă despre ISIS s-a reflectat în desființarea contului său de Twitter.

Deși este foarte ușor să postezi o glumă pe internet, în funcție de popularitatea ta online și de subiectul glumei, aceasta s-ar putea întoarce împotriva ta și te-ar putea costa scump. Cel puțin aceasta este concluzia la care a ajuns PewDiePie zilele trecute după ce s-a aruncat la o afirmație menită să fie amuzantă. Prin aceasta, pretindea că a devenit membru al organizației teroriste ISIS. Nu a durat mult până când contul de Twitter pe care a postat gluma i-a fost șters. Avea peste un milion de followeri.

Totul a pornit de la aura de mister care învăluie conturile verificate de Twitter. PewDiePie a renunțat la statusul de cont verificat sub formă de glumă și a detaliat întregul episod pe YouTube, spunând că respectiva bifă nu ar trebui percepută ca un simbol de importantă online. ,,Apoi America s-a trezit și lucrurile au luat o întorsătură stupidă.

Pentru că mare este grădina internetului, după ce contul lui PewDiePie de Twitter nu a mai figurat pe internet a început un val de speculații din ce în ce mai absurde. Un cont menit să parodieze Sky News, a postat o știre falsă a cărei essență era că gestul celor de la Twitter a fost ca o pedeapsă pentru ,,relațiile suspecte cu ISIS” ale lui Kjellberg – numele real al lui PewDiePie. Ca o referință către respectivul articol și o glumă, același YouTuber a afirmat că tocmai s-a alăturat organizației teroriste alături de prietenul său JackSepticEye.

Nu a trecut mult până când contul de Twitter i-a fost supspendat fără vreun argument stufos pe marginea evenimentului. ,,Nu comentăm pe marginea conturilor individuale din motive de intimitate și securitate.” La ora redactării acestui material, contul este din noul online, dar are doar câteva sute de followeri, iar din timeline-ul lui Kjellberg lipsesc câteva mii de postări.

04:34 01.09.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video