Twitter desființează oficial limita istorică de 140 de caractere

Twitter desființează oficial limita istorică de 140 de caractere
12:03 20.09.2016

Deja de câteva luni, au existat zvonuri legat de desființarea limitei de 140 de caractere a Twitter, iar acum aflăm detaliile modului în care va fi implementată schimbarea.

De acum aveți un pic mai multă flexibilitate în momentul în care plănuiți redactarea unui tweet. În urmă cu câteva săptămâni, cei de la Twitter au anunțat că elimină limita de 140 de caractere în momentul în care redactați un mesaj direct către un alt utilizator al rețelei sociale – DM. La scurt timp după, sistemul de mesaje directe din Twitter a luat o formă similară cu Facebook Messenger sau WhatsApp. Foarte mulți au considerat că acel anunț este doar un preambul pentru schimbările care vor afecta marea masă a utilizatorilor.

Platforma de micro-blogging trece printr-o schimbare majoră, iar detaliile acestei schimbări tocmai au fost detaliate printr-un comunicat oficial. În teorie, lungimea efectivă a unui tweet în format text va rămâne neschimbată – 140 de caractere. În practică, există foarte multe metode prin care puteți depăși acea valoare, cu condiția să atașați tweet-ului o varietate foarte mare de conținut multimedia, link-uri, ID-urile altor utilizatori ai rețelei sociale și nu numai.

Ideea este că deși textul efectiv va fi în continuare limitat la 140 de caractere, există foarte multe elemente ce pot fi inserate într-un tweet dar nu se numără. Lista include fotografii, clipuri video, GIF-uri și sondaje. Link-uri către tweet-uri citate, de asemenea, nu vor fi luate în calcul pentru limita de 140 de caractere. În definitiv, dacă sunteți o persoană ce se rezumă în majoritatea cazurilor la a scrie pe Twitter, aproape exclusiv, în format text, nu ar trebui să vedeți nici o sschimbare.

În același timp, Twitter a inițiat și un experiment prin care răspunsurile adresate unei persoane la o întrebare publică vor fi limitate la 140 de caractere, dar nu se va număra ID-ul persoanei la care răspundeți. Dacă răspundeți mai multor persoane într-un tweet, doar ID-ul primei persoane va fi ignorat în raport cu limita de caractere. Așteptați-vă să treacă câteva zile sau chiar și câteva săptămâni până veți vedea și voi implementarea tuturor modificărilor detaliate mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Twitter