Nimeni nu știe de ce Vaio a lansat un telefon cu Windows 10

Nimeni nu știe de ce Vaio a lansat un telefon cu Windows 10

La doar câteva zile după ce Microsoft confirma eșecul Windows Phone și Windows 10 Mobile în materie de vânzări, Vaio a lansat un nou smartphone cu Windows 10.

Fosta divizie Sony, Vaio este este deja de câțiva ani o companie independentă ce activează în principal în Japonia. În urmă cu aproximativ un an au anunțat însă că vor începe comercializarea de sisteme portabile și în SUA. Nimeni nu se aștepta însă să lanseze cu smartphone, cu atât mai puțin unul cu Windows 10.

Terminalul cu Windows 10 al celor de la Vaio nu este nici pe departe revoluționar în materie de design și funcționalitate, dar se poate spune fără echivoc că arată foarte bine. În definitiv, nu poți să încânți utilizatorii în momentul în care pleci cu construcția exterioară a unui terminal de la o singură bucată de aluminiu.

Vaio Phone Biz, după numele său complet, va fi disponibil oficial de luna viitoare, inițial doar în Japonia și va fi destinat segmentului business. La nivel hardware, aparatul este construit în jurul unui display Full HD, a unui octocore Snapdragon 617 la 1,5GHz și a 3GB RAM. Această combinație este foarte importantă deoarece e suficientă pentru a profita de Continuum, funcția anunțată cu surle și trâmbițe de către Microsoft prin care vă puteți conectat telefonul la un monitor, un mouse și o tastatură pentru a-l folosi într-o manieră similară cu un PC. Cu alte cuvinte, nu vă oprește nimeni să folosiți noul Vaio ca un desktop perfect pentru munca de birou.

Pe de o parte, cei de la Vaio speră să aducă noul Phone Biz în mâinile utilizatorilor din segmentul business în mod direct, prin companii. Pe de altă parte, deși nu au nici un contract de distribuție cu un operator important, îl vor oferi deblocat prin intermediul lanțului de magazine MVNO.

În definitiv, deși nu știe nimeni de ce ar lansa Vaio un smartphone cu Windows 10 Mobile, dacă sunteți încântați de aspectul său, îl veți putea achiziționa cu echivalentul a 432 de dolari.vaio

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: