CES 2016: TomTom vrea să revină în mașina ta, acum fiind „șoferul”

CES 2016: TomTom vrea să revină în mașina ta, acum fiind șoferul

Conceptul de mașină autonomă de la TomTomTomTom vindea cândva GPS-uri pe care ți le puneai în mașină și sperai să nu te pierzi. Acum, mașina devine „GPS” și se mai și conduce singură: http://bit.ly/1O8PzD7

Posted by playtech.ro on Friday, January 8, 2016

 

Se poate să fi auzit de TomTom pe când vindea module GPS. Între timp, acea afacere e aproape moartă, așa că s-a orientat spre gadgeturi de fitness și mașini aproape autonome.

Sunt șapte ani de când TomTom a scăzut constant pe piața pe care s-a remarcat. Oamenii au început să folosească tot mai des telefoanele și pentru navigat, fie cu aplicații de navigat plătite, fie cu Google Maps, Here Maps (înainte fiind Nokia Maps) sau, mai nou, Apple Maps. Tocmai de aceea olandezii și-au adus la CES 2016 conceptul pentru mașină autonomă.

Și este fix asta: un concept. Pachetul Highly Automated Driving (HAD) este ceea ce TomTom propune pentru toți acei producători prea mici sau prea puțin interesați de mașini autonome. Astfel, ei dezvoltă platformă, iar producătorul o integrează.

Compania a încheiat un parteneriat cu BMW, are două contracte cu Volkswagen, iar Fiat, Hyundai și Kia i-ar putea fi viitori colaboratori de succes. Speranțele TomTom sunt acum puse în industria auto, care trece prin poate cea mai mare schimbare de la modelul lui Ford din urmă cu aproape 100 de ani: automobilele devin electrice și autonome, chiar dacă nu peste noapte.

De asemenea, doar cu hărțile foarte bun, mașinile acestea care se conduc singure chiar se vor conduce singure și în siguranță. Deocamdată, compania olandeză oferă hărți pentru 48 de țări și după cum am văzut demo-ul de la CES, pare să aibă o idee destul de clară și de simplă pentru a reuși. Întâi vezi pe unde te deplasezi, ai informații sumare despre condițiile în care o faci, iar software-ul reproduce și mediul în 3D (chiar dacă nu la un nivel excelent, dar orientativ).

TomTom-2

Bordul pe care îl vezi în poză s-ar putea să nu rămână. E doar ideea TomTom, iar producătorul va avea un cuvânt de spus. Oricum, seamănă cunoscut, nu? Seamănă cu ceea ce a prezentat Tesla la IFA 2014. Încă nu avem mașini autonome pe stradă, iar piața aceasta deja pare ușor aglomerată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: