CES 2016: E posibil ca Huawei P9 să vină cu 6GB memorie RAM

CES 2016: E posibil ca Huawei P9 să vină cu 6GB memorie RAM

E foarte probabil ca Huawei P9 să vadă lumina zilei cu ocazia CES 2016. Totuși, zvonuri despre specificațiile telefonului existau pe Internet de ceva vreme, iar unele dintre acestea susțin că noul flagship al Huawei va veni cu 6GB RAM.

Majoritatea telefoanelor din ziua de azi au 4GB memorie RAM. Adesea, această resursă este mai mult decât suficientă pentru a rula sistemele de operare în mod eficient cu latențe neobservabile, însă cei de la Huawei doresc să împingă această limită mai departe, ducând performanțele telefonului pe noi culmi.

Într-un articol anterior, am speculat că noul telefon va fi cel mai puternic mobil venit din China în momentul actual. Alte specificații ale telefonului, includ un display de 5.2 inci ce vine cu o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli și un procesor Kirin 950, un octa-core la 2.53 GHz cu un chipset grafic Mali T880MP4. Acesta va avea aceeași arhitectură big.LITTLE de patru nuclee mici și altele patru mari, asemănătoare cu celelalte procesoare de la ARM.

În plus, noul aparat de la Huawei va avea si un senzor de amprentă care va spori nivelul de securitate al telefonului.

Cât despre sistemul de operare, e posibil ca dispozitivul să vină cu un Android 6.0 Marshmallow. O firmă care se ocupă cu studii de piață a eliberat de curând un raport în care susține că cei de la Xiaomi au pierdut titlul de cel mai mare producător de telefoane din China în favoare Huawei. Situația s-a schimbat în ultimul sfert financiar, iar una dintre cauzele principale ar fi creșterea de 80% înregistrată de Huawei, în comparația cu aceeași perioadă a anului trecut.

Mai multe detalii vom putea urmări pe 6 ianuarie în Las Vegas (evenimentul va începe pe 5 în America), atunci când va începe CES 2016.

Citește și: