Tesla investighează un nou deces cauzat de un Model S

Tesla investighează un nou deces cauzat de un Model S

Mașinile Tesla continuă să fie o soluție atrăgătoare pentru amatorii de autoturisme electrice cu buzunare adânci. Din păcate, în ultima perioadă, au fost implicate în tot mai multe evenimente cu consecințe dramatice.

Cea mai mare problemă a celor de la Tesla este că nou pot produce mașini pe cât de repede le vând către persoanele care au făcut deja o precomandă. Foarte multe viramente au fost făcute doar în ultimul an în speranța că respectivii indivizi vor intra în posesia propriului Model S, Model X sau Model 3 în următoarele 12 luni. În același timp însă, dacă vom mai afla detalii despre accidente precum cel care s-a petrecut zilele trecute în Olanda, este greu de preconizat dacă popularitatea brandului nu va avea de suferit.

Unii sunt de părere că denumirea de Autopilot pentru un sistem de semi-pilot automat nu este cea mai potrivită, mai ales că oficialii producătorului au ținut să avertizeze utilizatorii că ar trebui să fie în permanență cu mâinile pe volan și ochii pe traseu. Momentan, impactul la viteză mare dintre un Tesla Model S și un copac desfășurat, săptămâna aceasta, nu se știe dacă a avut vreo legătură cu Autopilot. În trecut, Tesla a ținut să menționeze că nu există nici un fel de dovadă care să ateste fapul că funcția de pilot automat a fost responsabilă de vreun dezastru dintre cele care au ajuns în presă în ultimele luni.

Șoferul mașinii Tesla Model S din imaginea de mai sus, în funție de 53 de nai, nu a reușit să facă față impactului la viteză foarte mare cu un copac. Foarte grav a fost și faptul că mașina a luat imediat foc, iar pompierii au întâmpinat dificultăți majore în stingerea focului provocat de bateria care ardea mocnit.

Oficialii Tesla s-au deplasat la locul accidentului pentru a face propriile investigații în privința cauzei evenimentului. Aceștia au promis că vor publica un comunicat de presă în momentul în care ajung la o concluzie.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo