Noul Tesla Model S P100D este cea mai rapidă mașină disponibilă pe piață

Noul Tesla Model S P100D este cea mai rapidă mașină disponibilă pe piață
07:36 24.08.2016

Cei de la Tesla nu au avut niciodată probleme în a atrage clienți, dar cu noul Tesla Model S P100D au depășit orice așteptări în materie de peformanță.

De-a lungul anilor, am asociat conceptul de cea mai rapidă mașină din lume cu niște prețuri absurd de generoase, de nivelul milioanelor de dolari. Partea interesantă este că dacă v-ați dorit vreodată același nivel de adrenalină la o zecime din prețul unui Ferrari sau Porsche, aveți această variantă, achiziționând noua variantă de Tesla Model S.

Tesla Model S nu este nici pe departe o mașină nouă, dar aceasta a beneficiat de actualizări importante în cei câțiva ani de când e disponibilă. Cel mai recent update vine sub forma unei baterii de 100kWh, un detaliu ce se reflectă într-o autonomie și o performanță sporită pentru Model S. De la respectiva valoare vine și denumirea de P100D. În teorie, și Model X poate fi acum achiziționată cu o baterie de 100kWh, dar saltul în performanță nu este la fel de spectaculos, deoarece Model X este un pic mai grea.

Noul Tesla Model S P100D ajunge în doar 2,5 secunde la 100 kilometri pe oră. Această performanță o poziționează pe locul trei în clasamentul celor mai rapide mașini, după Ferrari LaFerrari și Porsche 918 Spyde, cu mențiunea că acestea din urmă costă câteva milioane de dolari. Mai există însă un argument care confirmă titlul acestui material. Spre deosebire de LaFerrari și Porsche 918 Spyder, Tesla Model S P100D se poate cumpăra, există în comerț. Creațiile Ferrari și Porsche au fost din totdeauna disponibile într-un număr limitat și este aproape imposibil să mai puneți mâna pe una nouă.

Cu alte cuvinte, o mașină electrică este cel mai rapid automobil aflat în producție. În comparație cu noua versiune de Tesla Model S, noul Model X ajunge la 100 kilometri pe oră în 2,9 secunde, cu o autonomie de 465 kilometri. Model S P100D poate parcurge 507 kilometri fără să necesite o încărcare suplimentară. Posesorii de P90D pot face upgrade la P100D contra sumei de 20.000 de dolari, în timp ce prețul unui P100D este de aproximativ 100.000 dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Ubergizmo