Surpriză: iPhone 7 este mai rapid decât orice MacBook Air

Surpriză: iPhone 7 este mai rapid decât orice MacBook Air

Ca în fiecare an, noul iPhone este semnificativ mai sprinten decât vechiul model. Nimeni nu se aștepta însă ca iPhone 7 să fie comparabil cu un MacBook Air și chiar să-l depășească pe aceasta.

iPhone 7, cel puțin vizual, nu este un smartphone spectaculos din nici un punct de vedere. Mai mult decât atât, designul identic, în mare parte cu iPhone 6 și 6S a frustrat un număr important de fani ai iDevice-urilor. Magia se petrece la interior în cazul iPhone 7.

În urmă cu aproximativ o zi, când primele smartphone-uri noi au fost livrate către utilizatori, am aflat și primele rezultate din benchmark-uri. În AnTuTu, de exemplu, nu trebuie să fiți experți ca să vă dați seama că, la ora actuală, iPhone 7 este cel mai rapid telefon disponibil comercial. Cineva s-a decis însă să ducă testele de performanță legate de noul iPhone în altă sferă, comparându-l cu MacBook Air.

Unitatea principală de comparație între iPhone 7 și mai multe generații de MacBook Air a fost GeekBench. Testele au fost realizate de un internaut cu numele John Gruber, iar rezultatele nu au fost unele dintre cele mai previzibile. În contextul în care Geekbench testează separat performanța pe un singur nucleu de procesare și pe toate cele disponibile, aproape că este înjositor faptul că orice MacBook Air lansat vreodată a pierdut lupta.

Este adevărat că, într-o oarecare măsură, niciodată un telefon nu poate să facă aceleași lucruri precum un laptop. Cu dock-uri, monitoare externe și tastaturi Bluetooth, este totuși îmbucurătoare revelația descoperită de Gruber. La această oră, iPhone 7 depășește orice MacBook Air, atât când vine vorba de performanțe single, cât și multi-core. A existat un MacBook Air în 2015 ce putea fi achiziționat cu un Intel Core i7 ce depășea un pic noul smartphone Apple, dar diferența era infimă, către inexistentă.

Pornind de la premisa de mai sus, următorul pas în evoluția naturală a MacBook-urilor ar fi realizarea lor folosind procesoare ARM. Au existat câtva zvonuri și în trecut pe marginea acestui scenariu, dar momentan nu s-a auzit nimic oficial din Cupertin.

Sursa: Ubergizmo