Ce rol va avea camera dublă de pe iPhone 7 Plus

Ce rol va avea camera dublă de pe iPhone 7 Plus

iPhone 7 se lansează pe 7 septembrie, dar Apple nu va mai avea multe lucruri de prezentat în timpul conferinței. 

Știm deja că din punct de vedere al designului, iPhone 7 nu va fi revoluționar și, cu siguranță, nu va fi foarte diferit de ultimele două modele ale companiei, adică iPhone 6 și iPhone 6S.

Cu toate astea, hardware-ul de la interior s-ar putea să-i convingă pe mulți că au nevoie de un upgrade, iar cea mai recentă scurgere de informații vine cu noi detalii privind „măruntaiele” iPhone 7.

Într-o notă de cercetare a analistului Ming-Chi Kuo obținută de MacRumours, iPhone 7 este disecat înainte de lansarea oficială. Cele mai importante detalii fac referire la spațiul de stocare.

Știam deja că Apple are de gând să renunțe la versiunile de 16GB, dar acum aflăm că va exista un model cu 256GB spațiu de stocare. Vestea ar trebui să-i bucure pe cei care vor să-și folosească telefoanele pe post de camere video 4K.

Tot de la Kuo aflăm și despre versiunile de culoare. Mai exact, vor exista iPhone-uri arginii, aurii, de culoare rose-gold, negru închis și „piano black”.

Cât despre camera dublă de pe iPhone 7 Plus, Kuo a spus următoarele: „Camera dublă de pe iPhone 7 Plus, care va crește costurile Apple cu 40$, ar putea face iPhone 7 Plus mai scump decât iPhone 6 Plus. Ambele camere vor avea 12 megapixeli, dar una va avea un unghi larg și pixeli de dimensiuni mai mari, șase lentile și stabilizare optică, iar cea de-a doua va avea pixeli mai mici și șase lentile”.

Dacă analistul nu se înșeală, iPhone 7 Plus se va folosi de camera dublă la fel ca LG G5, care are tot un senzor cu unghi larg și unul normal.

Alte informații din raportul analistului țin de display (care va folosi aceeași tehnologie ca și iPad Pro 9,7), de rezistența la stropire, dar și despre procesorul A10 de 2,4Ghz.

Unul dintre cele mai importante detalii date de Kuo este legat de butonul de pe iPhone 7. După cum am mai auzit până acum, Apple va renunța la butonul fizic, care se apasă, și va opta pentru unul static. Se pare că acesta va funcționa similar cu trackpad-ul de pe MacBook-uri, iar analistul confirmă acest zvon.

Rămâne de văzut ce surprize mai are Apple în mânecă pentru data lansării.

Citește și: