Surprinzător: Angry Birds l-a învins pe Captain America, la încasări

Surprinzător: Angry Birds l-a învins pe Captain America, la încasări

Într-una dintre cele mai ciudate competiții, The Angry Birds Movie a reușit să învingă Captain America Civil War, unul dintre cele mai populare filme Marvel din toate timpurile.

Universul cinematografic Marvel este un gigant ce nu pare să se potolească prea curând. În fiecare an, mașina de la Hollywood scoate cel puțin două filme cu super eroi ce generează încasări record. Se pare însă că de această dată, recent lansatul Captain America Civil War nu a reușit să fie suficient de puternic pentru a doborî un desene animate.

Spre surprinderea analiștilor din Statele Unite, la doar două săptămâni după premiera noului Captain America Civil War, acesta a fost învins la capitolul încasări de către un film de animație realizat în jurul unei francize de jocuri video care nu a mai făcut de mult timp valuri foarte puternice. The Angry Birds Movie, prin prisma unui conținut amuzant și a unei distribuții atrăgătoare, a adus totuși în sălile de cinema mai multe persoane decât filmul care îi are în distribuție pe Iron Man, Spiderman, Captain America, Ant Man și un amalgam de alți super eroi pe care i-ați văzut în ultimii ani în seriile The Avengers, Iron Man sau Captain America.

Sub nici o formă Captain America Civil War nu este o pată neagră pe CV-ul celor de la Marvel, iar încasările noii pelicule au fost la nivel record, doar că The Angry Birds Movie a creat mai mult hype online ce ulterior s-a transpus în cinemaografe. În weekendul ce tocmai s-a încheiat, Captain America Civil War, în cel de-al treilea weekend de la premieră, a generat încasări de 33,1 milioane de dolari. Pe de altă parte, 39 de milioane de dolari au intrat în vistieria creatorilor filmului Angry Birds după primul weekend în cinematografele din SUA.

În altă ordine de idei, nu ar trebui să vină neapărat ca o surpriză majoră acest anunț, în contextul în care premiera mondială a filmului The Angry Birds Movie, ce a avut loc în urmă cu o săptămână în Europa, a depășit toate recordurile.

Citește și: