Filmul Angry Birds se lansează cu o funcție interactivă revoluționară

Filmul Angry Birds se lansează cu o funcție interactivă revoluționară

Cei care se vor duce la cinema pentru Angry Birds, vor putea experimenta un set de funcții revoluționare care transpun o partea din peliculă pe telefonul mobil.

În cazul în care ați trăit cu impresia că Rovio va găsi un mod interesant prin care să lege filmul de la cinema cu seria de jocuri pe mobil omonimă, ați avut dreptate. Aceasta poartă numele de Movie Magic și se pare că filmul Angry Birds va fi primul care o va implementa.

Ideea este simplă, atunci când veți merge la cinema pentru a vedea Angry Birds, trebuie să aveți telefonul mobil la voi și să așteptați până se termină derularea genericului. Cu aplicația Angry Birds Action! deschisă, în mod complet automat, prin intermediul unui sunet pe care doar smartphone-ul vostru îl va auzi, veți avea acces la o hartă nouă in-game și la un clip video legat de sfârșitul filmului pe care îl puteți urmări doar în această manieră. Sunetul respectiv are până și un nume pretențios  – ,,inaudible digital watermark”. Conceptul pare unul foarte interesant, iar având în vedere că avem cu toții un telefon la noi, nu trebuie decât să avem grijă să preinstalăm Angri Birds Action! înainte să plecăm de acasă.

,,Dacă mergeți la cinema pentru a vedea The Angry Birds Movie în weekendul premierei și rămânând în sală după derularea genericului, membri audienței cu jocul deschis pe propriile telefoane vor fi răsplătiți cu Movie Magic – o zonă din joc complet nouă de explorat și un clip suplimentar din film ce nu poate fi văzut în altă parte decât în Angry Birds Action!” Comunicatul oficial pe marginea acestui concept din partea Rovio este cât se poate de sugestiv.

Într-o lume ideală, trucul de marketing al celor de la Rovio ar trebui să genereze un interes semnificativ în joc, obligându-vă să-l descărcați, dacă nu-l aveți deja instalat. Eu personal, cred că l-aș descărca doar pentru clipul suplimentar de câteva secunde din film.

The Angry Birds Movie va avea premiera în cinematografe pe 13 mai, în timp ce jocul poate fi descărcat din AppStore și Google Play printr-un click pe numele magazinelor virtuale.