Angry Birds Movie este un succes răsunător, spre surprinderea tuturor

In curând se vor face șapte ani de la primul joc Angry Birds lansat în 2009, dar franciza refuză să moară, iar Angry Birds Movie reușește să retrezească interesul în jocurile cu păsări nervoase și porci verzi.

Dacă nu cumva ați pus mâna pe un smartphone pentru prima oară în ultimii ani, este puțin probabil să nu vă fi jucat Angry Birds, în orice formă. La ora actuală s-ar putea să fi aproximativ zece jocuri în AppStore ce includ cuvintele Angry Birds, dar cei de la Rovio au fost de părere că se mai pot face niște bani de pe urma acestei francize, iar în urmă cu aproximativ doi ani au început să lucreze la un film de animație intitulat cât se poate de sugestiv – The Angry Birds Movie.

În contextul în care numărul jucătorilor de Angry Birds s-a aflat în cădere liberă în ultimii ani, nimeni nu s-a mai așteptat ca pelicula să fie bine primită de public. Un scenariu foarte inspirat combinat cu o distribuție impresionantă au reușit însă să facă minuni și să depășească recorduri. Jason Sudeikis, Josh Gad și Danny McBride sunt doar câțiva actori care și-au împrumutat vocile păsărilor animate.

Cu o lansare restrânsă, conform celor de la Rovio, Angry Birds a strâns în primul weekend 43 de milioane de dolari, ocupând prima poziție într-un număr de 37 de piețe în care a putut fi vizionat. În plus, a stabilit un record de încasări pentru un lansare în luna mai a unui film de animație original.

Performanța este cu atât mai spectaculoasă cu cât Angry Birds Movie nu a ajuns încă la cinematografe în Statele Unite sau China. După ce vor fi bifate și acele două piețe, vom fi probabil și mai impresionați. Piața surpriză s-ar putea să fie China, unde există și un parc de distracții Angry Birds deschis în 2011.

Lansarea globală a The Angry Birds Movie va avea loc pe 20 mai în SUA, China și Coreea de Sud, dar în România deja îl puteți viziona la cel mai apropiat cinema, atât subtitrat, cât și dublat în limba română.

Alexandru Puiu
22:33 17.05.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video