Suedia interzice folosirea de drone cu cameră de filmat

Suedia interzice folosirea de drone cu cameră de filmat

Poate că Suedia este paradisul libertății la care mulți visează, dar dacă vreți să folosiți drone cu cameră de filmat aici, veți comite o ilegalitate.

Suedia ar avea multe peisaje de oferit celor ce vor să folosească o dronă pentru a le surprinde, dar acest lucru nu mai este posibil după o decizie luată de Curtea Supremă Administrativă a Suediei. Astfel, poți avea probleme cu legea dacă folosești drone cu cameră de filmat pe teritoriul țării.

Decizia luată de Curte este motivată prin faptul că dronele ce sunt echipate cu cameră de filmat reprezintă dispozitive de supraveghere. Din această cauză, folosirea unei drone cu cameră de filmat va necesita un aviz oficial în această direcție; avizul presupune ca drona să fie folosită pentru prevenirea criminalității sau a accidentelor, arată engadget.com.

Cel mai probabil, locuitorii nu vor folosi dronele în astfel de scopuri, astfel că gadget-urile ce au cameră de filmat vor rămâne la sol.

Decizia îi înfurie atât pe deținătorii, cât și pe producătorii de drone cu cameră de filmat. Grupul UAS Sweden contestă decizia și susține că aceasta ar distruge piața dronelor din țară. Aftonbladet, sugerează că legea nu are sens în condițiile legislației deja în vigoare. Suedezii au voie să facă fotografii în spațiul public, așa că de ce ar fi interzis să folosească o dronă pentru a face asta?

O posibilă consolare a noii legi este că aceasta ar fi dificil de pus în aplicare. Fiecare district este dator să raporteze încălcări ale legii la poliție și poate fi dificilă probarea împrejurărilor faptei. Evident, de aici apare altă întrebare: de ce apare o lege împotriva acestor drone cu cameră de filmat dacă este ușor pentru utilizatori amatori să ignore decizia? Profesioniștii ar putea avea ceva probleme, într-adevăr, fie ei jurnaliști sau producători de film.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: