Instagram și-a schimbat algoritmul de afișare a conținutului, iar tu nici nu ți-ai dat seama

Instagram și-a schimbat algoritmul de afișare a conținutului, iar tu nici nu ți-ai dat seama

Au existat multiple speculații legate de reinventarea modului în care Instagram vă servește imaginile și clipurile video, iar noul flux tocmai a fost implementat.

Deși în teorie noul sistem prin care veți vedea conținut nou pe Instagram este mult mai inteligent și vă aduce în prim plan cele mai interesante postări, mulți sunt dezamăgiți de noile modificări. În definitiv, nu veți mai vedea de fiecare dată noutățile absolute de la toți internauții cu care interacționați. În schimb, pe baza unui algoritm avansat, vă vor fi afișate postările pe care Instagram le definește ca fiind relevante.

Primele rapoarte legate de implementarea noilor modificări au apărut luna trecută în Statele Unite, dar o nouă postare pe blogul oficial al companiei anunță începerea propagării lor la nivel global. Astfel, dacă nu le vedeți deja în aplicație, este doar o chestiune de câteva zile, maxim câteva săptămâni, până vor deveni evidente și la voi. Cel mai rapid mod prin care vă puteți da seama de schimbare este prezența în partea de sus a fluxului vostru Instagram a unor imagini mai vechi.

,,În medie, oamenii pierd cam 70% dintre postările din fluxul lor de Instagram. A devenit din ce în ce mai dificil să ții pasul cu imaginile și clipurile postate în număr din ce în ce mai mare pe instagram. Pe parcursul ultimelor luni, am adus la utilizatori acest nou mod de a ordona postările la o parte din comunitate și am descoperit că oamenii dau like mai mult la poze, comentează mai mult și interacționează cu comunitatea într-un mod mai activ.” În mod evident, în spatele implementării acestui set complex de schimbări, au existat numeroase teste și studii.

Din păcate, ca de fiecare dată, mulți internauți sunt dezamăgiți și și-ar dori opțiunea să le poată dezactiva. Este foarte probabil însă ca noul flux să ajungă la întreaga bază de date a utilizatorilor de Instagram, iar aceștia nu au ce să facă în legătură cu asta.

Sursa: Ubergizmo