Cât a primit un puști de 10 ani pentru că a găsit o vulnerabilitate Instagram

Cât a primit un puști de 10 ani pentru că a găsit o vulnerabilitate Instagram

Ca multe alte companii din IT, Instagram are un program prin care recompensează persoanele care descoperă vulnerabilități, indiferent de vârsta acestora.

Deși lista de termeni și condiții a Instagram impune noilor utilizatori ai serviciului să aibă o vârstă minimă de măcar 13 ani pentru a-și crea un cont nou, această condiție nu l-a sensibilizat pe un tânăr finlandez de 10 ani. După o serie de experimente, acesta a descoperit o vulnerabilitate foarte importantă în aplicația de mobil a popularei rețele sociale.

Ar putea părea ciudată activitatea tânărului finlandez, dar conform publicației Iltalehti, acesta are experiență în astfel de practici și nu este prima oară când a făcut un astfel de gest.

Ideea de bază este simplă, Jani a găsit o vulnerabilitate de securitate ce îi permită să șteragă orice mesaj text atașat de orice utilizator al rețelei sociale unei imagini. Relația sa cu persoana respectivă este complet irelevantă. ,,Puteam să le elemin pe ale oricui, chiar și pe a le lui Justin Bieber.

În loc să facă întreprindă ceva malițios cu respectiva vulnerabilitate sau să o posteze online, copilul în vârstă de 10 ani a făcut exact opusul. Le-a scris un email celor de la Instagram și le-a explicat întreaga situație. Nu a durat mult de la mesajul inițial până când respectivul a primit acasă un cec de 10.000 de dolari de la Instagram.

Respectivul gest al companiei americane nu a fost aleatoriu și nici nu a fost menit să genereze interes în eveniment. Pur și simplu, aceasta este politica Facebook în ceea ce privește recompensarea persoanelor ce găsesc vulnerabilități. În funcție de gravitatea bug-urilor respective, suma de bani poate fi mai mare sau mai mică.

În final, cu toate că această aventură a finlandezului a făcut înconjurul lumii și este prima oară când cineva atât de tânăr a fost plătit pentru o vulnerabilitate, Jani și fratele său geam petrec foarte mult timp căutând astfel de puncte sensibile în aplicații și servicii online.

Citește și: