Sony începe noul an cu stângul: PSN, indisponibil timp de 10 ore

Sony începe noul an cu stângul: PSN, indisponibil timp de 10 ore

Sony are parte de probleme cu PlayStation Network încă din primele zile ale noului an.

Pe perioada sărbătorilor, în ciuda unor amenințări din partea hackerilor, Sony nu a avut parte de mari probleme cu PSN. Într-adevăr, rețeaua a fost indisponibilă la un moment dat, însă situația nu a fost la fel de rea precum în 2014. Acum, în primele zile ale lui 2016, Sony se pare că întâmpină iar probleme, PSN fiind indisponibil timp de zece ore gamerilor din toată lumea.

Asta înseamnă că toți niciunul dintre cei afectați nu a putut să acceseze modul multiplayer al vreunului joc, sau vreun conținut video. Aplicația YouTube, de exemplu, nu a funcționat, iar pentru a urmări materiale video era nevoie să accesați site-ul folosind browser-ul integrat. Acest lucru a afectat în mod direct și PlayStation Store, astfel că nimeni nu a putut achiziționa conținut de pe magazinul online al celor de la Sony.

Nu doar PlayStation 4 a fost afectat, ci și alte platforme, precum PS 3 sau PS Vita. În 2014, un grup de hackeri cu numele de Lizard Squad şi-a petrecut weekendul realizând mai multe atacuri de tip DDoS cu scopul de a tăia accesul utilizatorilor la mai multe servicii online de gaming. Au fost afectate atunci nu doar PSN, ci și Xbox Live și Riot Games.

Citește și: