Un weekend fără PlayStation Network şi Xbox Live

Un weekend fără PlayStation Network şi Xbox Live

Din cauza unor hackeri hotărăţi, în weekendul care tocmai s-a încheiat atât , cât şi Xbox Live au fost offline.

playstation network psn xbox live-down

Nu mai auzisem de mult timp de atacurile unor hackeri, motiv pentru care, cineva s-a decis să remedieze situaţia. Un grup de hackeri cu numele de Lizard Squad şi-a petrecut weekendul realizând mai multe atacuri susţinute de tip DDoS cu scopul de a tăia accesul utilizatorilor la mai multe servicii online de gaming.

Aventura a început cu atacuri adresate celor de la Blizzard, pentru World of Warcraft, Grinding Gear Games, pentru Path of Exile şi Riot Games, pentru League of Legends. După ce s-au lămurit că au suficient de multă putere în servere pentru a ataca victime mai mari, ţinta a fost serviciul de gaming online al celor de la Sony intitulat PlayStation Network. Nu a trecut mult timp până când, printr-un comunicat oficial, gigantul japonez a recunoscut problema.

Din fericire, deoarece a fost vorba de un atac de tip DDoS, manifestat prin trafic intens la adresa serverelor PSN, nu au fost puse în pericol informaţiile utilizatorilor. În schimb, posesorii de care au vrut să se joace online în acest weekend e foarte probabil să nu fi reuşit.

În final, cei de la Sony s-au bucurat că şi-au pus întreaga reţea în funcţiune. Hackerii de la Lizard Squad, fără nici un motiv aparent, şi-au axat atunci atenţia către Xbox Live, serviciul pentru gaming online de la Microsoft. Conectivitatea limitată, o urmare a respectivul atac de tip DDoS, a fost confirmată pe pagina de stare a serviciului.

Din fericire, la momentul în care citiţi aceste rânduri, toate problemele de conectare au fost remediate, iar cei de la FBI muncesc intens pentru a stabili vinovaţii.

Citește și: