Skype Meetings e un nou serviciu gratuit și eficient pentru conferințe video

Utilizatorii de Skype care folosesc serviciul în scopuri de business, trebuie să plătească o taxă, dar noul Skype Meetings elimină această restricție pentru dialoguri video între trei oameni.

Mulți dintre noi folosesc Skype la un singur lucru, pentru a se conversa în format video cu mătușa din Italia. Serviciul celor de la Microsoft a beneficiat însă de update-uri importante în ultimii ani, iar pentru cei care folosesc aplicația în medii business, au fost lansate variante suplimentare de Skype. În încercarea de a convinge și mai mulți utilizatori de beneficiile Skype într-un mediu de afaceri colaborativ, compania tocmai a lansat Skype Meetings.

În teorie, cei care își doreau să se converseze până de curând cu partenerii de afaceri, erau obligați să folosească Skype Business. Din păcate, respectivul serviciu era disponibil gratuit doar abonaților la Office 365 care plătesc un abonament în fiecare an la suita de aplicații de birou a Microsoft. Din fericire, după lansarea de astăzi, o nouă unealtă se pretează în aceleași circumstanțe de afaceri și aceasta este disponibil gratuit sub formă de aplicație web a cărei utilitate o puteți experimenta în browserul vostru preferat.

Skype Meetings,  accesibil la skype.com/meetings, vă permite să socializați simultan cu până la 10 oameni pentru primele 60 de zile de utilizare și un maxim de alte trei persoane după respectivele două luni. În plus, vă puteți partaja conținutul ecranului într-un dialog prin Skype Meetings și puteți susține o prezentare PowerPoint, complet gratuit. Organizatorul conferinței are și abilitatea de a folosi un laser virtual pentru a interacționa cu prezentarea PowerPoint și tot el poate dezactiva microfonul anumitor participanți. Pentru a invita pe cineva la o conferință pe Skype Meetings, este suficient să acceseze linkul trimis de voi.

În teorie, există deja o versiune beta de Skype care funcționează în browser, dar aceea nu include uneltele colaborative incluse în Skype Meetings. În plus, Skype Meetings este un produs în versiune finală.

 

Alexandru Puiu
15:01 06.07.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video