16 apr. 2016 | 15:06

Skype funcționează acum fără plugin-uri, dar numai în Edge

ACTUALITATE
Skype funcționează acum fără plugin-uri, dar numai în Edge

Skype va funcționa de acum încolo în Microsoft Edge fără a avea nevoie de pluginuri sau alte elemente.

De aproape un an și jumătate, Microsoft lucrează la crearea unei versiuni de Skype care să funcționeze într-un browser fără a necesita vreun plugin sau descărcarea altor fișiere.

Anunțul făcut în luna noiembrie a anului 2014, după cum ne amintesc și cei de la The Next Web, se referea la tehnologia ORTC, cu ajutorul căreia puteau fi transmise materiale video în direct pe web.

Ieri, compania din Redmond a făcut un pas important înainte introducând suportul pentru apeluri video și audio din browser.

Pentru moment, însă, veți avea nevoie de ultima versiune de Microsoft Edge, care este livrată odată cu versiunea 1511 (build 10586) de Windows 10, după cum menționează site-ul Ars Technica.

După cum era de așteptat, atât conversațiile cu o singură persoană, cât și cele din cadrul unui grup sunt disponibile, atât timp cât toate persoanele folosesc Edge. În cazul în care o persoană nu are Windows 10 instalat și nu beneficiază de Edge, sau folosește ultima versiune de Skype pentru OS X, sunt disponibile doar apelurile către un singur utilizator.

Microsoft a declarat că-și dorește să introducă această interoperabilitate și pentru browserele Chrome și Firefox, odată ce acestea vor suporta codec-ul video H.264. La începutul acestui an, Microsoft a furnizat un update care a făcut din Skype un serviciu mult mai sigur decât era înainte.

În urmă cu ceva vreme, gigantul din Redmond le dăduse utilizatorilor posibilitatea de a-și ascunde adresa de IP pe Skype. Prin intermediul unui update anunțat în luna ianuarie, însă, adresa va fi ascunsă în orice situație, fără a fi nevoie ca persoanele să activeze această opțiune. De asemenea, Microsoft a introdus în luna februarie și conversațiile în grup pe mobil, una dintre cele mai așteptate funcții din ultimii ani.