Microsoft va colabora cu unul dintre marii producători de telefoane din China

Microsoft va colabora cu unul dintre marii producători de telefoane din China

Microsoft vrea să construiască un parteneriat de durată cu chinezii de la Xiaomi.

Microsoft are planuri mari pentru lunile următoare. Compania cu sediul în Redmond va lansa o nouă consolă Xbox la E3, a anunțat de curând că platforma Windows Holographic va fi disponibilă și altora, iar acum se pare că vrea să pună bazele unui parteneriat interesant cu Xiaomi. După cum scrie site-ul Reuters, Microsoft a vândut în jur de 1.500 de patente către chinezi, înțelegerea dintre cele două entități fiind anunțată în mod oficial în cursul zilei de miercuri. Patentele ar avea legătură cu domeniile multimedia, cloud computing și cu cel al comunicațiilor.

Desigur, înțelegerea presupune și un angajament din partea chinezilor. Astfel, aceștia se pare că au fost de acord să instaleze software Microsoft, cum ar fi Skype și Office pe dispozitivele lor mobile. ”Aceasta este o înțelegere foarte importantă între cele două companii”, a declarat unul dintre oficialii Xiaomi. Pentru moment, atât chinezii, cât și americanii au refuzat să comenteze detaliile financiare ale parteneriatului.

Până de curând, analiștii considerau că patentele reprezintă una dintre principalele slăbiciuni ale Xiaomi și unul dintre motivele pentru care compania nu a atacat și piețele occidentale. Probabil cea mai interesantă afirmație face referire la rivalii din ce în ce mai puternici din China. ”Poziția lor în China a fost atacată în mod constant de producători ale unor dispozitive și mai ieftine, astfel că extinderea este acum o necesitate”, menționa un analist.

Situația Xiaomi pe piața din China este una cât se poate de interesantă. În primul trimestru financiar, compania a livrat cu 9% mai puține telefoane decât în aceeași perioadă a anului trecut, iar cota sa de piață este de 12%. Din câte se pare, nu doar Huawei pune presiune pe Xiaomi, ci și Samsung, Oppo și Vivo. Xiaomi a lansat primul său dispozitiv în Statele Unite la începutul lunii mai. Este vorba despre un set-top box, creat în colaborarea cu Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: