Cei de la Festo sunt cunoscuți pentru dronele concepute după asemănarea animalelor, cum ar fi SmartBird și insectele printate 3D BionicANTs. 

Între timp, au venit cu o idee și mai ieșită din comun decât cele de până acum. FreeMotionHandling e o sferă care seamănă cu o meduză zburătoare, aparent destinată livrărilor. Este mai utilă decât celelalte drone ale companiei, e umplută cu heliu și e aproape autonomă. Este ghidată de un GPS , are o pereche de camere și poate apuca obiecte folosind FlexShapeGripper, un dispozitiv care seamănă cu o limbă, care absoarbe orice în interiorul balonului.

Apoi, drona urmărește destinatarul și îi livrează obiectul dorit, pur și simplu expulzându-l afară din balon. Procesul arată bizar, dar compania consideră că drona ar putea fi foarte utilă pentru locurile de muncă ale viitorului, în care oamenii și mașinăriile pot interacționa ușor și fără probleme de siguranță. O astfel de dronă ar putea să îți dea un instrument de care ai nevoie, în eventualitatea în care ești într-un loc din care îți e greu să îl accesezi. Nu știm cât de curând va fi comercializată, dar în video-ul de mai sus vezi cum s-ar desfășura procesul.

Între timp, cei de la E-Volo lucrează la drona care poate transporta oameni. Volocopter VC200 este primul multicopter certificat care a încheiat un zbor cu o persoană la bord. Mai similar cu o dronă, decât un elicopter clasic, gadgetul de mai sus nu a finalizat neapărat un zbor impresionant ca distanță sau înălțime, dar realizarea este oricum remarcabilă și unică. În plus, pentru că reușește să stea în aer fără intervenția pilotului, se poate trage concluzia că ar fi perfect pentru începători.

Pe viitor, se vor mai face numeroase teste, până când acesta va deveni un produs comercial. Faptul că poate transporta un om în condiții de siguranță este doar primul pas. Etapa următoare de experimente implică atingerea vitezei de deplasare de aproape 100 Kmph.