Volocopter – prima super dronă capabilă să transporte oameni

În încercarea de a facilita transportul unor persoane printr-un sistem similar cu o dronă supra dimensionată, Volocopter este o super dronă cu 10 elice și rotoare aferente.

E-Volo este o companie care s-ar putea să nu însemne foarte mult pentru noi, dar gigantul american lucrează de mulți ani la realizarea unui multicopter electric. Spre deosebire de un elicopter obișnuit, acesta ar trebui să fie semnificativ mai accesibil și să aibă la bază un număr mare de motorașe electrice.

Având în vedere demonstrațiile din clipurile atașate, proiectul, care le prima vedere ar putea părea absurd, este cât se poate de aproape de realitate. Volocopter VC200 este primul multicopter certificat care a încheiat un zbor cu o persoană la bord. Mai similar cu o dronă, decât un elicopter clasic, gadgetul de mai sus nu a finalizat neapărat un zbord impresionant ca distanță sau înălțime, dar realizarea este oricum remarcabilă și unică. În plus, pentru că reușește să stea în aer fără intervenția pilotului, se poate trage concluzia că ar fi perfect pentru începători.

Pe viitor, se vor mai face numeroase teste, până când acesta va deveni un produs comercial. Faptul că poate transporta un om în condiții de siguranță este doar primul pas. Etapa următoare de experimente implică atingerea vitezei de deplasare de aproape 100 Kmph.

În orice caz, dacă un asemenea aparat zburător era pe lista voastră de priortiăți și aveți un spațiu prin care să-l pilotați fără riscuri, puteți deja începe celebrarea. E-Volo a promis că vor începe să ia precomenzi pentru Volocopter până la finele acestui an. Cu un consum energetic redus și costuri de mentenanță mult mai mici decât cele aferente unui elicopter normal, sunt șanse foarte mari ca acesta să devină un trend în viitorul apropiat printre cei care vor să învețe rapid să zboare. Nu este exclus să vedem și taxiuri zburătoare pornind de la un Volocopter, deși, până la momentul respectiv, vor trebui să poată transporta mai mult de o persoană.

Alexandru Puiu
06:02 11.04.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video