Senzorii purtabili de la MC10 sunt primul pas către tatuajele bioelectrice

Senzorii purtabili de la MC10 sunt primul pas către tatuajele bioelectrice
Andrada Bonea
Andrada Bonea
17:38 06.01.2016

O companie numită M10 a anunțat două dispozitive purtabile, care se lipesc pur și simplu pe piele, cu scopul de a-ți monitoriza sănătatea.

M10 este produsul lui John Rogers, care a aprofundat ideea de senzori purtabili cu grupul său de cercetători de la Universitatea Illinois ani buni. Acum, a lansat două produse: unul are scopul de cercetare, iar celălalt te ține în siguranță la soare. Poate că nu sunt chiar cele mai asemănătoare tatuajelor, dar sunt primii senzori purtabili și flexibili de pe piață, potrivit Gizmodo.

BioStamp Research Connect va fi folosit pentru cercetări în domeniul sănătății. Marginile sale conțin senzori și un giroscop care monitorizează mișcarea, precum și cipuri menite să țină sub control activitatea electrică a mușchilor și inimii. Are doar cinci grame și e foarte subțire, deci e foarte asemănător unui plasture banal. Rezistă 36 de ore după o încărcare completă a bateriei de 15 mAh și transmite date prin Bluetooh.

Plasture pentru piele-M10

De asemenea, M10 a creat și un dispozitiv, în colaborare cu L’Oréal, numit UV Patch. E un sticker care îți spune cât de mult a suferit pielea ta din cauza expunerii la soare. Suprafața sa conține vopsea care își schimbă culoarea când e expusă la radiații UV. Nu e, desigur, la fel de high-tech precum plasturele BioStamp, dar are o utilitate pe care nu o putem contesta. Probabil nu va mai dura mult până produsele vor ajunge pe piață, iar faptul că anticipează tatuajele bioelectrice nu poate decât să ne bucure.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI