Selfie-urile fac o nouă victimă, o statuie valoroasă

Selfie-urile fac o nouă victimă, o statuie valoroasă

Obsesia oamenilor pentru selfie, pe lângă victimele umane, a început să facă victime și printre statui valoroase.

În ultimele luni am vorbit de multe ori despre actele de teribilism executate de dragul unui selfie popular, doar pentru ca, în secunda următoare, cineva să-și piardă viață. Această obsesie care a fost clasificată deja ca afecțiune psihică se pare că nu mai face victime doar printre oameni, ci și printre opere de artă valoroase de o importanță istorică.

De această dată, victima unui selfie nereușit este o statuie cu o vechime de 126 de ani care era amplasată în apropierea unei gări centrale din Lisabona, Portugalia. Mai ciudat decât evenimentul în sine este faptul că nu vorbim nici pe departe de primul selfie ce s-a reflectat în distrugerea unei opere de artă.

Cei de la New York Post au detaliat evenimentul ce a avut loc zilele trecute în fața gării Rossio din Lisabona. Aparent, un tânăr turist a încercat să facă un selfie cu statuia regelui portughez Dom Sebastiao. Din păcate, în loc să facă un selfie banal, precum toți ceilalți trecători din zonă, individul s-a gândit la un moment mai interactiv. Ca urmare, s-a cățărat pe statuie.  Pentru că statuia nu a fost gândită să susțină greutatea unei persoane, în câteva secunde s-a prăbușit la pământ. Astfel, toții viitorii turiști care vor trece prin fața gării vor fi nevoiți să se rezume la a-și aduce aminte unde a fost o dată amplasată o statuie.

Statuia respectivă, cu o vechime de 126 de ani, era foarte importantă pentru localnici, iar autoritățile au decis să nu lase evenimentul nepedepsit. Chiar dacă martorii și-au dat seama că nu a fost vorba de vandalism, ci doar de un selfie nefericit, oficialii primăriei responsabili de conservarea obiectivelor turistice vor iniția un proces împotriva turistului. Cu un pic de noroc, simbolul istoriei naționale a Portugaliei va fi refăcut, chiar dacă nu va mai avea aceeași vechime.

portugal-selfie-statuie