29 apr. 2016 | 10:04

O funcție teribilistă a cauzat un accident – Snapchat dată în judecată

ACTUALITATE
O funcție teribilistă a cauzat un accident - Snapchat dată în judecată

Obsesia oamenilor de a fi populari pe rețele sociale s-a materializat printr-un accident foarte grav, iar Snapchat a ajuns să fie dată în judecată.

Deși s-ar putea să nu fi folosit vreodată Snapchat, merită să aveți în vedere că respectiva aplicație include un filtru de poze care se manifestă prin atașarea unei fotografii a vitezei de deplasare. Per ansamblu, ideea este menită să fie amuzantă, mai ales dacă este folosită într-un rollercoaster sau atunci când un prieten vă plimbă cu o mașină de mare viteză.

Din păcate, există și șoferi care folosesc respectiva funcție în timp ce sunt la volan, iar consecințele dezastruoase ale unor astfel de gesturi erau inevitabile. Pornind de la acest context, Christal McGee, în timp ce încerca să realizeze un selfie spectaculos cu respectivul filtru de viteză activat, a provocat un accident cu consecințe dramatice. La momentul impactului, McGee conducea Mercedes-ul tatălui său cu 172Km/h într-o zonă cu limitare de 90Km/h. De partea cealaltă a baricadei s-a aflat Wentworth Maynard, un individ care s-a ales cu traumatisme craniene grave în urma experienței.

Depășind aproape de două ori viteza admisă în acea zonă, Christal McGee a fost dată în judecată de familia victimei în speranța obținerii unor despăgubiri semnificative. Snapchat a fost de asemenea pârâtă la proces din cauza implementării acelei funcții. În contextul în care Maynard nu se mai poate deplasa pe propriile picioare și necesită un mergător sau un scaun cu rotile, este aproape inevitabil faptul că judecătorul va empatiza cu victima.

,,Problema gravă este legată de distragerea șofereilor adolescenți. Este vorba de Snapchat care încurajează tinerii să conducă la viteze foarte mari pentru obținerea unui statut social.” Avocatul familiei victimei a sintetizat foarte bine situația dramatică actuală provocată de rețelele sociale, în special de către Snapchat. ,,Nici un Snap nu este mai important decât siguranța unei persoane. Descurajăm în mod activa comunitatea de utilizatori să folosească respectivul filtru când se află la volan, inclusiv prin afișarea unui avertismen în aplicație – Nu faceți Snap-uri în timp ce conduceți.” Oficialii dezvoltatorului aplicației au făcut deja primele declarații pe partea procesului, rămânând acum să vedem care va fi finalitatea stabilită de judecător.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele