Seagate Innov8 – primul hard disk din lume cu 8TB și alimentare USB

Seagate Innov8 – primul hard disk din lume cu 8TB și alimentare USB

Cei de la Seagate au o fascinație pentru soluții de stocare cu superlative absolute sau hard disk-uri externe în premieră, precum Seagate Innov8.

În urmă cu aproximativ un an, cei de la Seagate lansau, la celebrarea a 30 de ani de activitate, cel mai subțire hard disk extern din lume sub forma lui Seagate Seven. Acela era un gadget destul de scump dar care te impresiona în momentul în care îl luai în mână prin intermediul carcasei de doar 7 milimetri realizată din oțel inoxidabil.

Acum a venit momentul pentru altă premieră în domeniul soluțiilor de stocare externe. Dispozitivul ilustrat în imaginea de mai sus poartă numele de Seagate Innov8 și este primul hard disk extern din lume ce găzduiește la interior un hard disk de 3,5 inci, de desktop, dar folosește pentru alimentare un singur cablu USB, fără un al doilea cablu suplimentar la priză. 

Această inovație remarcabilă completată de spațiul total de stocare de 8TB au fost posibile în egală măsură, prin priceperea inginerilor Seagate și a specificațiilor USB 3.1. Practic, pentru a opera cu un singur cablu, Seagate Innov8 8TB HDD are nevoie ca respectiva interfață să fie USB Type C sau USB 3.1. În altă ordine de idei, aceasta nu este nici pe departe cea mai populară interfață din lume, dar dacă ați achiziționat un sistem portabil din ultimul an de la o companie cunoscută, inclusiv Apple, sunt șanse semnificative să aveți cel puțin un port USB 3.1.

Seagate Innov8 este oferit internauților într-o singură variantă de stocare la 8TB. Carcasa sa impozantă este realizată exclusiv din aluminiu, iar la această oră a beneficiat deja de premiul Red Dot pentru design. Pe lângă faptul că vine cu posibilitatea de a fi amplasată atât vertical, cât și orizontal, în funcție de preferință, soluția de stocare a celor de la Seagate include și utilitarul Seagate Dashboard pentru backup facil la intervale regulate, la care se adaugă 200GB spațiu în cloud pe Microsoft OneDrive. Prețul pentru Seagate Innov8 8TB HDD este de 350 de dolari.

Citește și: