08 sept. 2015 | 09:00

Hackerii vă pot accesa datele de pe hardurile Seagate cu WiFi

ACTUALITATE
Hackerii vă pot accesa datele de pe hardurile Seagate cu WiFi

În cazul în care vă număraţi printre cei care au investit într-un hard disk extern cu conectivitatea WiFi de la Seagate sau LaCie, datele vă sunt în pericol.

Datorită preţului un pic mai mare al hard disk-urilor externe pe care le puteţi accesa printr-o reţea wireless, acestea nu sunt neapărat foarte populare. Cu toate acestea, dacă aţi făcut efortul pentru a vă cumpăra un Seagate Wireless Plus Mobile Storage, Seagate Wireless Mobile Storage sau LaCie Fuel, informaţiile de pe ele s-ar putea să vă fie expuse la hackeri.

,,Hard disk-urile wireless Seagate oferă servicii nedocumentate Telnet accesibile folosind datele de autentificare implicite cu numele de utilizator root şi parola default.” Sesizarea pe marginea acestei vulnerabilităţi a venit de la experţii în securitate ai firmei Tangible Security. Studiul publicat recent de acea companie detaliază şi alte metode prin care un atacator, folosind alte vulnerabilităţi, vă poate accesa datele stocate în sistemul de fişiere.

Deşi este îngrijorător faptul că sunt afectate de această problemele toate hard disk-urile Seagate cu conectivitate WiFi produse din octombrie 2014 şi până în prezent, există o soluţie simplă să nu mai fiţi vulnerabili. Trebuie să actualizaţi firmware-ul intern al HDD-urilor externe. Aparent, în principal sunt afectate dispozitivele care rulează firmware-urile 2.2.0.005 şi 2.3.0.014. Astfel, dacă le conectaţi la un computer cu fir şi folosiţi software-ul Seagate sau LaCie pentru instalarea update-urilor de firmware ar trebui ca datele voastre să fie în siguranţă.

,,Oamenii nu se aşteaptă la un nivel de securitate al datelor similar cu cel oferit de Departamentul de Apărare, dar, Seagate te rog nu mai adăuga utilizatori root ascunşi la nivel hardware în hard disk-uri.” Avertismentul la adresa Seagate a fost făcut pe Twitter zilele trecute de Kenn White, un expert în securitate foarte cunoscut la nivel global. Rămâne acum să vedem care va fi primul răspuns public al celor de la Seagate pe marginea subiectului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele