15 ian. 2016 | 13:25

Samsung va furniza ecrane OLED celor de la Apple

ACTUALITATE
Samsung va furniza ecrane OLED celor de la Apple

Noi zvonuri indică faptul că Apple ar fi semnat deja contractul cu Samsung.

Au trecut câteva săptămâni de când am auzit ultimul zvon legat de faptul că Apple ar urma să treacă la ecranele OLED.  Un oficial Samsung chiar ar fi sugerat la un moment dat că există posibilitatea ca Apple să devină unul dintre clienții companiei, prin achiziția de ecrane OLED. În prezent, Samsung Display are nevoie să-și consolideze afacerea , iar din acest motiv, are nevoie să încheie parteneriate cu alte companii.

De asemenea, zvonurile sunt întărite și de situația pieței. După cum scriu cei de la GSMArena, în prezent, nu există decât un număr foarte mic de companii care ar putea satisface cererea gigantului din Cupertino, Samsung fiind una dintre acestea. Site-ul susține că, deși nu avem parte de vreo confirmare oficială, Apple și Samsung ar fi semnat deja un contract cu privire la colaborarea viitoare dintre cele două.

Din câte se pare, Samsung ar vrea să investească între 6,64 miliarde de dolari și 7,47 miliarde în afacerea sa cu display-uri. Echipamentele, fabricile și staff-ul ar urma să beneficieze de cea mai mari partea a viitoarelor investiții. Mai mult decât atât, suma investită inițial va fi cuprinsă 2,49 și 3,32 miliarde de dolari, pentru a garanta producția a până la 45.000 de panouri OLED pe lună. Cele 4,17 miliarde investite ulterior ar urma să îi ajute coreeni să producă alte 45.000 de panouri la fiecare 30 de zile.