Noul Snapdragon 820 va fi făcut de către Samsung

Noul Snapdragon 820 va fi făcut de către Samsung

După cum știm, procesorul-vedetă Snapdragon 820 deja și-a făcut apariția în modelul Le Max Pro la CES anul acesta. Spre surprinderea tuturor, Qualcomm a renunțat la TSMC pentru fabricarea noilor procesoare de 14nm, mizând pe Samsung să producă noul Snapdragon.

Viteza cu care Samsung depășește în profitabilitate și capacități de producție gigantul taiwanez TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), cel care a fabricat în mod tradițional vechile modele Snapdragon, inclusiv procesoarele celor de la Apple și Mediatek, este uimitoare.

Avantajul oferit de compania sud-coreeană este calitatea noilor cipurilor de 14nm pe care Samsung le produce. Construite pe structura FinFET 3D, noul cip oferă aceeași performanță ca celelalte procesoare construite în formatul de 14nm, fiind, însă, mult mai fiabile. Acest avantaj, face ca cipurile fabricate de Samsung să fie perfecte pentru noile generații de smartphone-uri high-end.

Samsung mai adaugă că, generația următoare de procesoare construite în formatul de 14nm vor fi cu 15% mai puternice, economisind și mai mult din curentul consumat. De asemenea, Samsung menționează că generația următoare de procesoare Exynos se vor bucura de aceeași tehnologie FinFET 3D.

În acest fel, Samsung va căpăta o dominație absolută în fabricarea procesoarelor aflate în mai toate telefoanele din lume, înclusiv generația actuală de iPhone-uri, posibil chiar și iPhone 7.

Citește și: