Noile Samsung Galaxy A3 și A5 au ajuns la noi și sunt perfecte dacă vrei un S6 cu card SD

La finalul lui 2014, Samsung lansa o gamă de telefoane care prevestea schimbarea de filosofie privind designul și calitatea materialelor. Seria A a ajuns pe piață la începutul lui 2015 și a reușit să impresioneze lumea cu carcase metalice și aspect premium. Samsung tocmai a adus în România două telefoane din a doua gamă A, lansată la finalul anului trecut.

Performanțele smartphone-urilor de top Samsung, calitatea ecranelor și capacitățile camerelor foto nu au putut fi niciodată contestate, dar cumpărătorii au fost mereu retincenți față de carcasele din plastic. Samsung a testat reacția pieței cu Samsung Galaxy Alpha, iar când a văzut că ”publicul era în delir”, a lansat o întreagă gamă din metal. Dăm pe repede înainte până la lansarea Samsung Galaxy S6 și S6 edge și vedem metal combinat cu sticlă, elemente care s-au păstrat și pe Note 5 și pe S6 edge +.

Acum, aceeași combinație a ajuns și pe cea de-a două serie A, care tocmai a fost prezentată și în România. Cele două telefoane – Samsung Galaxy A3 și Galaxy A5 – seamănă cu niște versiuni ceva mai pătrățoase ale S6 și asta e un lucru bun. Combinația de sticlă și metal are un impact mare din punct de vedere vizual, iar construcția este solidă.

Specificațiile sunt și ele mai mult decât decente. Mai exact, Samsung Galaxy A5 are un display de 5,2 inch cu rezoluție full HD, un procesor cu opt nuclee, 2GB RAM și spațiu de stocare de 16GB ce poate fi extins prin card microSD, funcționalitate de care se vor bucura toți cei care nu și-au luat un S6 pentru că nu puteau să-i mărească spațiul de stocare. Camerele foto sunt de 13 (cu stabilizare optică), respectiv 5MP și asigură imagini de calitate, dar și o serie de funcționalități pentru pasionații de selfie-uri (wide selfie, de exemplu). A5 mai dispune și de un senzor pentru amprente.

Samsung Galaxy A3 are specificații un pic mai modeste, dar cu siguranță decente. Vorbim despre un display de 4,7 inch HD, un procesor cu patru nuclee și 1,5GB RAM. Spațiul de stocare este tot de 16GB, tot extensibil prin card microSD, iar camerele sunt tot de 13 și 5MP. De pe A3 lipsesc stabilizarea optică, dar și senzorul de amprente.

Ne bucurăm să aducem Seria A 2016 în România și să le oferim utilizatorilor o parte din beneficiile cheie oferite de un flagship, precum și un design elegant. Display-urile mai mari, camerele foto avansate și durata de viață a bateriei fac din aceste smartphone-uri dispozitivele potrivite pentru consumul și partajarea de conținut digital, venind în întâmpinarea unui stil de viață activ și conectat”, a declarat Mihaela Toma, Product Manager IM Division în cadrul Samsung Electronics România.

Citește și: