Samsung Galaxy Alpha este dotat cu cea mai nouă tehnologie de protecție a ecranului

Samsung Galaxy Alpha este dotat cu cea mai nouă tehnologie de protecție a ecranului

Samsung Galaxy Alpha, unul dintre cele mai subțiri dispozitive Galaxy produse vreodată de Samsung, este aparent primul telefon dotat cu Gorilla Glass 4.

Samsung Galaxy Alpha (1)

La momentul la care a fost lansat, lumea credea despre Samsung Galaxy S5 că va fi rivalul lui iPhone 6. Timpul a trecut, Samsung Galaxy S5 nu s-a bucurat de un succes foarte mare, iar Samsung a lansat un nou model. Acest nou smartphone, denumit Samsung Galaxy Alpha, a devenit ulterior concurentul lui iPhone 6, având un design relativ plăcut și specificații decente, deși nu demne de un telefon high-end.

Ceea ce nu s-a știut, însă, despre acest telefon este că stratul de protecție care acoperea ecranul HD era chiar cea mai nouă creație a celor de la Corning, mult așteptatul Gorilla Glass 4. Corning a eliberat de curând un comunicat în care confirmă faptul că Samsung Galaxy Alpha este primul smartphone dotat cu Gorilla Glass 4. Acesta nu este singurul, Galaxy Note 4 bucurându-se de același privilegiu.

Gorilla Glass 4 rezistă la 80% din căderi

Conform celor de la Corning, Gorilla Glass 4 este capabil să reziste la 80% din căderile de la un metru sau mai puțin și are o grosime de 0,4 milimetri, fiind astfel aproape de două ori mai subțire decât Gorilla Glass 3.

Samsung Galaxy Alpha este un smartphone cu ecran de 4,7 inci și rezoluție HD. Automat, intră într-o categorie pe care Samsung nu a mai explorat-o: un telefon cu specificații tehnice medii, dar aspect premium.

Procesorul este unul produs chiar de sud-coreeni – un Exynos Octa 5430, cu opt nuclee, organizate patru și patru. Rulează Android 4.4 KitKat cu interfața TouchWiz și are o cameră foto de doar 12 megapixeli. Camera frontală are 2,1 megapixeli. Bateria are o capacitate de 1.860 de miliamperi/oră. Puteți citi review-ul complet Samsung Galaxy Alpha pe Playtech aici.