LG V20 a fost un telefon chinuit: 60.000 de teste de siguranță

LG V20 a fost un telefon chinuit: 60.000 de teste de siguranță

Ca nu cumva să uităm scandalul Galaxy Note 7, cei de la LG au profitat de ocazie și au invitat o serie de jurnaliști să se laude cu testele la care a fost supus LG V20 înainte să ajungă pe piață.

Din momentul în care primele telefoane Samsung au început să explodeze, foarte mulți internauți au început să-și facă griji în privința nivelului de siguranță oferit de smartphone-urile din dotare. Nici măcar nu trebuia să fie vorba de un Galaxy Note 7. În contextul în care aceste gadgeturi incorporează niște baterii de dimensiuni din ce în ce mai generoase, posibilitatea unei explozii cu urmări grave este cât se poate de reală.

Pentru a se preveni însă astfel de dezastre, majoritatea companiilor supun telefoanelor unor serii de teste foarte elaborate, încercând să surprindă o varietate foarte de mare de scenarii de utilizare. Cei de la LG, de exemplu, se mândresc cu aproximativ 60.000 de teste prin care trece fiecare noul model de smartphone, înainte să ajungă să fie produs masă.

În urmă cu câteva zile, LG a invitat un număr semnificativ de jurnaliști în parcul digital al companiei din Coreea de Sud. După ce au făcut câteva glume pe seama riscurilor la care se supun utilizatorii de Galaxy Note 7, în loc să treacă la telefoanele companiei, cei de la LG au organizat acest eveniment pentru a spori și mai mult încrederea în gadgeturi precum LG V20.

Actualul vârf de gamă al sud coreenilor, înainte să ajungă la utilizatori, a fost supus unor teste foarte creative. Acestea au vizat atât rezistența la utilizare a aparatului, cât și gradul său de siguranță. Lista include trântirea telefonului pe o bară de oțel, o bilă de oțel scăpată pe ecran și multiple alte trânte. În final, LG V20 a ajuns să fie certificat de Departamentul de Apărare al Statelor Unite pentru rezistență la șocuri, o performanță ce nu trebuie neglijată.

Merită reținut că, în urmă cu câțiva ani și cei de la Apple au organizat un eveniment similar după scandalul Bendgate din 2014.

lg-v20-fall-test

Citește și:
Sursa: Ubergizmo