01 aug. 2016 | 08:28

Rușii sunt de părere că Pokemon Go este diabolic

Gaming
Rușii sunt de părere că Pokemon Go este diabolic

Având în vedere cât de mult s-a scris despre Pokemon Go în ultimele săptămâni, este foarte greu să ignori popularul joc, mai ales că aproape oricine are o opinie despre el.

Foarte multe personalități, mai mult sau mai puțin specializate pe zona de tech, s-au aruncat la exprimarea unor opinii despre Pokemon Go pe Facebook, Twitter și alte rețele sociale. Jucătorii de Pokemon Go au fost înjurați și definiți prin intermediul unor epitete incredibil de ofensatoare de persoane care nu înțeleg foarte bine cu ce se mănâncă de fapt jocul. Statistic, nu este deloc exclus ca numărul celor care au ceva cu jucătorii de Pokemon Go să fie mai mare decât numărul efectiv al jucătorilor.

În unele țări, opiniile agresive împotriva acestui fenomen cultural reprezintă o politică națională. În urmă cu aproximativ două săptămâni, în Arabia Saudită, jocul a fost categorizat ca fiind ne-islamic. Oficialii chinezi și-au făcut griji că jocul ar putea dezvălui locații ale bazelor militare din teritoriu. Acum a venit rândul autorităților ruse să fie agresive în privința acestui titlu aparent nevinovat.

,,Imaginați-vă că mica bestie din joc nu apare într-un parc, ci într-o bază secretă unde un angajat sau un solda face fotografii cu camera sa de la telefon. Este o metodă de recrutare fără acordul persoanelor și fără nici un fel de luptă de convingere. Acesta este modul ideal pentru ca serviciile secrete să strângă informații.” Astfel a sintetizat situația creată de Pokemon Go Aleksander Mikhailov, directorul retras al FSS, într-o declarație pentru publicația RIA Novosti.

Dacă argumentele lui Mikhailov nu pare neapărat absurde, Franz Kintsevich, un alt oficial rus din domeniul securității, a dus afirmațiile despre Pokemon Go în domeniul mitologicului. ,,Este un sentiment că diavolul a venit prin acest mecanism și încearcă să ne distrugă spiritualitatea din interior.” Pe de altă parte, au apărut mai multe informații despre o alternativă patriotică la Pokemon Go, în care jucătorii trebuie să găsească obiective istorice din Moscova.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele