01 aug. 2016 | 07:19

Noul upgrade la Pokemon Go nu te mai lasă să trișezi

Gaming
Noul upgrade la Pokemon Go nu te mai lasă să trișezi

Pokemon Go este un fenomen cultural a cărui popularitate continuă să crească, cu condiția ca trișorii să nu aibă un avantaj în fața celor care joacă fără artificii suplimentare.

Pokemon Go implică găsirea în lumea reală a unor caractere de tip Pokemon. Acestea sunt foarte variate și implică un efort semnificativ din partea utilizatorilor și deplasări numeroase pentru a fi găsite. Mai ales când vine vorba de Pokemoni de nivel mare care sunt foarte rari, dificultatea crește. Până de curând, exista posibilitatea folosirii unei aplicații terțe, precum Pokevision pentru a localiza mai rapid și mai eficient râvnitele personaje.

Totuși, dezvoltatorii jocului sunt de părere că astfel de aplicații terțe pentru localizare reprezintă o metodă de trișat. În urmă cu câteva zile, John Hanke, CEO-ul Niantic – dezvoltatorul Pokemon Go, a afirmat că vor găsi o cale prin care să prevină funcționarea aplicațiilor precum Pokevision. Deși la momentul declarațiilor părea că fenomenul se va întâmpla în viitorul destul de îndepărtat, respectivul viitor se pare că tocmai a sosit.

Primul update important pentru Pokemon Go a fost lansat zilele trecute și, pe lângă o serie de funcții noi ce vor încânta jucătorii, a fost desființat suportul pentru aplicații de localizare alternativă pentru Pokemoni. Pokevision, de exemplu, nu mai funcționează deloc. Echipa din spatele respectivului program s-a simțit nevoită să lanseze un comunicat pe Twitter pe marginea subiectului, iar veștile nu sunt bune. ,,Hei băieți, ne-am fi dorit să avem ceva vești pentru voi. La acest moment, respectăm dorințele Niantic și Nintendo. Vă vom ține la curent.

Printr-un set de postări pe Reddit, creatorii mai multor aplicații similare au dezvăluit că Niantic a trimis în masă scrisori de amenințare în termeni legali prin care speră să convingă dezvoltatorii să-și retragă programele din Apple AppStore și Google Play. În altă ordine de idei, este cât se poate de evident că acele aplicații încalcă termenii și condițiile de utilizare ai jocului. Fascinant este că a durat atât de mult până la implementarea unor măsuri atât de agresive.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele