11 iul. 2016 | 07:20

Cum vă puteți infecta telefoanele instalând Pokemon Go

Gaming
Cum vă puteți infecta telefoanele instalând Pokemon Go

Popularitatea Pokemon Go a explodat în ultimele săptămâni, dar din cauza faptului că nu este disponibil în fiecare țară, cei care încearcă să-l instaleze pe căi neoficiale își pun în pericol securitatea datelor.

Un dezvoltator poate anunța fără probleme că noua sa aplicație este disponibilă pentru descărcare doar în anumite teritorii, dar asta nu înseamnă că utilizatorii dornici nu pot apela la artificii pentru a o instala. Mai ales în cazul dispozitivelor cu Android, este suficient doar să descarci kit-ul de instalare în format APK de pe internet, să dezactivezi o funcție de securitatea pe propriul dispozitiv și să o instalezi. Din păcate, același scenariu deschide porțile către o serie de situații neplăcute.

Mai mulți creatori de malware abia așteaptă scenarii precum cel de mai sus în care un joc sau o aplicație populară nu este disponibilă pe întregul mapamond. Aceștia pot crea aplicații cu aceeași denumire și icoană ce includ infecții periculoase. Asta înseamnă că în loc să vă instalați Pokemon Go pe telefon, de fapt oferiți accesul la toate datele voastre unui hacker din China, Rusia sau orice alt teritoriu.

În teorie, există un sistem de securitatea foarte bine pus la punct ce verifică toate aplicațiile pe care le instalați pe Android. Din păcate, exact acela trebuie dezactivat pentru a instala aplicații din afara Google Play și foarte mulți jucători nerăbdători au făcut exact asta pentru a se juca cea mai nouă experiență din universul Pokemon.

O versiune malițioasă de Pokemon Go a fost urcată online în doar 72 de ore de la lansarea oficială a titlului în Australia și Noua Zeelandă. Aceasta incorporează o unealtă de acces de la distanță ce va permite hackerilor să acceseze de la distanță fiecare fișier de pe telefonul sau tableta voastră. Ideal ar fi să rezistați pe viitor tentației de a instala aplicații din magazine virtuale diferite de Google Play.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele