O companie rusească a anunțat că lucrează la un taxi spațial, care se presupune că va transporta echipaje de oameni de la bordul Stației Spațiale Internaționale la Lună.

Planurile au fost anunțate în cadrul unei conferințe internaționale pe tema explorării spațiale, potrivit Russia Today. Nava, numită provizoriu Ryvok, ar fi în permanență legată de Stația Spațială Internațională și ar fi folosită pentru a transporta încărcătura și echipajul la Lună.

Fiecare zbor ar fi asigurat de un combustibil introdus într-un bloc de accelerație, adus de pe Pământ cu o rachetă rusească. Probabil va fi vorba de o Angara A5, un vehicul ceva mai solid, care ar putea înlocui vechiul Soyuz. La momentul întoarcerii la bordul ISS, nava se va lansa de pe Lună și va ajunge la destinație în cinci zile.

Pentru a încetini pe măsură ce se apropie, nava va lansa un fel de umbrelă care îi va reduce viteza, într-un mod similar unei parașute. Ambarcațiunea va fi dezvoltată până în 2021, iar primele lansări sunt așteptate în 2023. Compania sugerează că acest concept ar fi mai ieftin și mai ușor de implementat decât altele de același tip, dat fiind faptul că nu trebuie să așteptăm aprobarea rachetelor Angara. Acestea sunt considerate deja sigure pentru transportul uman.

Ceea ce e foarte interesant, potrivit Engadget, e paralela istorică între planul rușilor și Star Trek: Deep Space Nine. Lucrurile stăteau aproximativ la fel până când echipajul a pus mâna pe USS Defiant. După acel moment, întreaga Federație s-a trezit implicată într-un război universal, împotriva unui inamic superior de depart. Desigur, șansele ca omenirea să ajungă în aceeași situație la câteva luni după lansarea Ryvok sunt foarte mici, dar reprezintă un subiect demn de dezbătut pentru fanii teoriilor conspirației.