Rușii au testat cea mai performantă rachetă a lor

Rușii au testat cea mai performantă rachetă a lor

Rușii au lansat de curând un focos, care se folosește de o tehnologie extrem de avansată.

Lucruri extrem de ciudate au loc în prezent pe scena internațională. În condițiile în care NATO trimite mii de soldați în țările din flancul său estic, rușii adună din ce în ce mai multe trupe la granița sa vestică și testează arme extrem de performante. Un bun exemplu este cel al rachetei balistice RS-18 lansate de curând, care, conform anumitor informații, ar putea fi capabilă depășească scutul antirachetă dezvoltat de către Statele Unite ale Americii.

Conform site-ului Russia Today, rușii au efectuat un test în apropierea orașului Yasny, în partea de sud a munților Urali, iar focosul nuclear a ajuns tocmai în Kura, în regiunea Kamceatka din estul țării. Focosul hipersonic aerobalistic este cunoscut, de asemenea, drept ”obiectul 4202”. Desigur, rușii nu sunt singurii care s-au orientat asupra acestei tehnologii. Și americanii și chinezii ar fi efectuat teste până în prezent, iar India studiază tehnologie zborului hipersonic.

Noile focoase sunt diferite față de cele tradiționale deoarece ar circula, în cea mai mare parte a timpului, în stratosferă, nu în spațiu, ar avea o rază mult mai mare de acțiune și inamicii ar avea mult mai puțin timp la dispoziție, în care ar putea să răspundă. Mai mult decât atât, el ar putea efectua manevre în timpul coborârii, ceea ce înseamnă că ar fi aproape imposibil pentru sistemele antirachetă din prezent să le intercepteze.

”Obiectul 4202” ar putea fi inclus în racheta RS-28 Sarmat, numită de unii ”Satan 2”. Conform Wikipedia, Sarmat poate include nu mai puțin de 10 focoase nucleare grele, sau 15 ușoare. Acestea sunt încărcături multiple dirijabile independent, ceea ce înseamnă că fiecare dintre ele poate fi dirijată către o țintă anume. Raza de acțiune se pare că va fi în jur de 10.000 de kilometri. Având în vedere încărcătura uriașă care ar putea fi transportată, agențiile de presă din Rusia au declarat deja că Sarmat poate distruge complet o suprafață de pământ de dimensiunea Texasului sau a Franței.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: