09 aug. 2016 | 07:37

Project Scorpio: se lucrează deja la jocuri pentru următorul Xbox

ACTUALITATE
Project Scorpio: se lucrează deja la jocuri pentru următorul Xbox

Cel puțin în fața de dezvoltare, următoarea consolă Xbox va purta numele de Project Scorpio, iar cei de la Microsoft au început să dezvăluie noi detalii despre realizarea ei.

În cadrul conferinței Microsoft de la E3, pe lângă Xbox One S, oficialii gigantului din Redmond au confirmat o serie de detalii despre următoarea iterație majoră de Xbox. Aceasta poartă numele de Project Scorpio și ar trebui să ajungă la primii utilizatori în toamna lui 2017. În principiu, este fără precedent ca o companie să promoveze un produs hardware cu mai bine de un an înainte de lansare, dar probabil că au motivele lor să facă acest lucru.

În încercarea de a respecta acel termen de lansare și de a ține la curent fanii consolelor Microsoft cu procesul de dezvoltare, Phil Spencer, directorul diviziei Microsoft responsabil de Xbox a făcut de curând o postare pe Twitter cu un detaliu foarte interesant. El a confirmat că atât hardware-ul cât și software-ul pentru Project Scorpio se află într-un proces permanent de dezvoltare. Cu alte cuvinte, deși nu au fost făcute publice, există deja câteva jocuri pentru următorul Xbox.

Din păcate, același Phil Spencer nu a fost foarte generos în dezvăluirea de detalii suplimentare despre viitoarea consolă. Nu a spus la ce tip de jocuri ne putem aștepta și nici dacă acestea vor implica utilizarea unor accesorii suplimentare, gen realitate virtuală. Nu știm decât că se lucrează.

Deși nu suntem siguri dacă Microsoft își va menține părerea pe marginea acestui subiect, la E3, oficialii companiei conduse de Satya Nadella au afirmat că nu vor exista titluri exclusive pentru Scorpio. În schimb, viitoarea consolă va fi dedicată celor care își doresc un spor de performanță și și-ar dori să experimenteze sesiuni de gaming la rezoluție 4K. Project Scorpio nu va înlocui Xbox One care nici măcar nu a împlinit 5 ani de la lansare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele