Microsoft pregătește două noi console Xbox

Microsoft pregătește două noi console Xbox

Ne așteaptă un E3 extrem de interesant.

V-ați gândit cumva că asta ar fi o perioadă bună pentru a vă cumpăra o consolă nouă? În cazul în care răspunsul este ”da”, probabil nu sunteți la curent cu planurile celor de la Microsoft. După cum scriu cei de la Kotaku, compania din Redmond are de gând să lanseze atât o versiune compactă de Xbox One în acest an, cât și una mult mai puternică în 2017.

Cea din urmă ar avea numele de cod Scorpio și ar beneficia de un procesor mult mai performant decât cel care se găsește în prezent pe Xbox One. Informațiile ar fi fost furnizate publicației Kotaku de către trei persoane care cunosc proiectul, care au preferat să nu-și dezvăluie identitatea, întrucât nu erau autorizate să discute subiectul respectiv.

Mai mult decât atât, realitatea virtuală va juca un rol important. Microsoft are de gând să inițieze un parteneriat cu Oculus, iar consola de anul viitor va suporta kitul de realitate virtuală Oculus Rift. De cealaltă parte, versiunea compactă de Xbox One (care va fi anunțată la E3) ar urma să fie lansată pe piață până la finalul acestui an și ar putea beneficia de un hard drive de 2TB, de două ori mai mare decât cele mai noi modele.

Cele două console ar face parte din ”Proiectul Helix”, al cărui scop ar fi o apropiere între Xbox și Microsoft. Microsoft a lansat de curând Halo Wars 2 și Sea of Thieves atât pe Xbox One, cât și pe PC. Astfel, jocurile Halo ar putea fi lansate de acum încolo pe ambele platforme.

Dar probabil cea mai neplăcută veste este cea conform căreia Microsoft ar urma să micșoreze ciclul de lansare. Astfel, nu vom mai vedea o nouă consolă odată la șapte ani, ci la trei sau poate chiar doi ani. Sony ar avea de gând să facă același lucru, iar în curând va introduce o nouă versiune de PS4.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: