Microsoft neagă zvonurile: Xbox One S nu este mai rapid decât Xbox One

Microsoft neagă zvonurile: Xbox One S nu este mai rapid decât Xbox One

Anunțat cu surle și trâmbițe în cadrul conferinței Microsoft de la E3 2016, iminentul Xbox One S se pare că nu este mai rapid decât versiunea precedentă a consolei.

În timp ce Sony ne asalta cu o serie de trailere pentru jocurile la care ne putem aștepta în anul ce urmează, cei de la Microsoft au făcut un efort semnificativ pentru a detalia viitorul consolei Xbox. Acesta din urmă constă în două modele noi, unul pe care vom putea pune mâna în câteva luni, Xbox One S, iar al doilea ce va fi lansat în aproximativ un an, Xbox Project Scorpio. Per ansamblu, cele două creații sunt mai atrăgătoare, vin cu suport pentru conținut 4K, dar Scorpio promite și acces la experiențe VR.

Să revenim totuși la Xbox One S, o consolă pe care o puteți vedea în detaliu în imaginea de mai sus și care este cu aproximativ 40% mai mică decât Xbox One-ul actual. Aceasta vă va permite să redați conținut video 4K de pe servicii gen Netflix sau Amazon Prime și va introduce suportul pentru HDR, atât în jocuri, cât și în filme. Nu vor exista jocuri care vor rula exclusiv pe Xbox One. În schimb, toate titlurile actuale disponibile pe Xbox, vor putea fi experimentate și pe respectivul dispozitiv. Transformatorul pe care îl găsiți pe cablul actualei generații de Xbox va fi ascuns în interiorul carcasei de la Xbox One.

La scurt timp de la anunțarea Xbox One S, conform celor de la Polygon, dezvoltatorul noului Gears of War 4 a anunțat că este foarte entuziasmat să lucreze pe One S, deoarece noua consolă este mai sprintenă decât Xbox One, iar noul joc se mișcă mai bine. Cu alte cuvinte, pastila a fost aruncată.

,,Când am făcut schimbările la cutie pentru 4K am deblocat un pic de putere de procesare suplimentară pentru a activa HDR. Asta e tot. Este exact aceeași arhitectură precum cea existentă. Pentru a suporta HDR, oferim oamenilor un pic mai multe CPU și GPU. Asta e tot. Este atât de insignifiant în cât este incredibil că cineva o depistează.” Directorul Xbox, Albert Penello nu a așteptat foarte mult până să conteste acele zvonuri în fața celor de la Eurogamer. ,,Vă promit, nici măcar nu o să se vadă. Nu va avea nici un impact în jocuri. Sincer, nici un impact. Vor fi identice. Nu e nimic, sincer, nu e nimic.” dacă asta nu era suficient, într-un interviu separat, Phil Spencer, un alt director Microsoft responsabil de Xbox a reiterat lipsa unor diferențe de performanță între cele două console.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo