Proiectul mașinii Apple tocmai și-a pierdut liderul

Proiectul mașinii Apple tocmai și-a pierdut liderul

După cum deja știm, Apple lucrează la o mașină electrică asemenea celor de la Tesla. După câțiva ani în care Apple a lucrat în secret la un prototip, se pare că Steve Zadesky, inginerul șef al proiectului a părăsit compania din ”motive personale”.

Conform Wall Street Journal, se pare că Zadesky, un angajat cu vechime al companiei care a lucrat la iPhone și iPod, a părăsit firma din Cupertino fără să ofere alte detalii. Acesta a fost salariat al Ford înainte să fie angajatul lui Steve Jobs.

Pentru a duce mai departe proiectul mașinii electrice, Apple a angajat o număr mare de ingineri de la Tesla și Mercedes așa încât să pună la cale un departament solid dedicat construcției de automobile. S-a speculat că momentul lansării va fi undeva prin 2019, însă nu există o dată de lansare oficială a noului automobil.

Din păcate nu se știe motivul pentru care Zadesky a părăsit Apple și e posibil să aflăm abia după ce mașina se va lansa în mod oficial. Situația nu pică bine, din păcate, pentru Apple pentru că lansarea unui automobil de lux, așa cum se prevede a fi viitoarea mașină a firmei din Cupertino, trebuie să facă față deja unei competiții crunte dominate de mărcile germane și Tesla. Fără o echipă de oameni vizionari și dedicați, automobilul Apple se poate transforma într-un eșec foarte rapid.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: