Producătorii chinezi ajung să domine piața globală de telefoane

Producătorii chinezi ajung să domine piața globală de telefoane

În urmă cu câțiva ani era o rușine să ai un smartphone chinezesc, dar acum, piața globală de telefoane este dominată de producători despre care nu ați auzit nimic în urmă cu doi ani de zile.

Din ce în ce mai mulți producători asiatici de telefoane au făcut eforturi semnificative pentru a crea dispozitive atractive la prețuri rezonabile. Mai mult decât atât, au reușit să-și creeze mijloacele de distribuție pentru a-și livra aparatele în cele mai multe colțuri ale lumii. Acum, chinezii nu mai telefoane doar pentru China, iar Apple și Samsung au motive importante de îngrijorare din această cauză. Nu de alta, dar cel mai recent studiu al celor de la IC Insights ajunge să ilustreze piața globală de telefoane ca fiind dominată de chinezi.

Nu mai puțin de opt din top 12 al producătorilor de smartphone-uri care activează global provin acum din China, iar această statistică se bazează doar pe primul trimestru din 2016. Până la finele acestui an, ne așteptăm ca raportul să se schimbe și să vedem 10 producători din 12 ca provenind din China. Lista include companii precum Huawei, Oppo, Xiaomi, Vivo, ZTE, Lenovo, TCL și Meizu.

Dacă respectivele companii își doresc să ajungă din urmă giganți precum Apple sau Samsung, mai au puțin de lucru, dar efortul nu mai mare atât de absurd precum în urmă cu ceva timp. Ca și repere de unități vândute, aveți în vedere că Samsung a reușit să livreze 81,5 milioane de telefoane, în timp ce Apple, aflat momentan pe poziția a doua în piața globală de telefoane, a trimis către utilizatori 51,6 milioane de iPhone-uri. În ordine, pozițiile trei, patru și cinci din același clasament sunt ocupate de Huawei, Oppo și Xiaomi.

Până la finele acestui an, în comparație cu 2015, două companii de renume vor ieși din top 12, aceleași companii care au înregistrat scăderi semnificative a numărului de unități comercializate. Este vorba de Sony, cu doar 3,4 milioane de unități vândute și Microsoft, cu 2,3 milioane de unități, în primul trimestru al acestui an.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo